Učionica
DIO ODLUKA SA 7. SJEDNICE SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

Udvostručen iznos Rektorove nagrade – s 1000 na 2000 kuna
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Na 7. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj godini 2017./2018., održanoj 25. travnja 2018., doneseno je mnogo odluka, a izdvajamo najvažnije.

Senat je usvojio Odluku o dodjeli Rektorove nagrade u akademskoj godini 2017./2018. koja će izabranim studentima biti uručena u okviru proslave Dana Sveučilišta (Dies Academicus). Rektorova se nagrada dodjeljuje za najbolje seminarske radove, stručne radove ili umjetnička djela studenata u svrhu promicanja studentskoga stvaralaštva te kao poticaj u daljnjem studiju. Rektorova se nagrada dodjeljuje studentima koji imaju prosječnu ocjenu 4,5 ili višu ako se na znanstveno-nastavnim sastavnicama ne izrađuju seminarski radovi, stručni radovi ili umjetnička djela. Rektor Sveučilišta u Osijeku nagrađuje za akademsku godinu 2016./2017. po dva studenta sa znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta, odnosno dodjeljuje se ukupno 36 nagrada. Rektorova se nagrada sastoji od priznanja i novčane nagrade, a važno je istaknuti da je iznos novčane nagrade od ove godine udvostručen – s dosadašnjih 1000 na 2000 kuna.

Nadalje, Senat je prihvatio Izvješće o rezultatima natječaja za Erasmus+ odlaznu mobilnost studenata u svrhu studijskoga boravka i stručne prakse za akademsku godinu 2018./2019. Članovi Senata dali su i suglasnost Umjetničkoj akademiji u Osijeku na Odluku Vijeća Akademije od 28. ožujka 2018. kojom se vrhunskom umjetniku iz inozemstva Vladimiru Vladimirovu, državljaninu Republike Bugarske, povjerava izvođenje nastave iz predmeta Sviranje tambura II i Metodika nastave tambure II na preddiplomskom sveučilišnom studiju Žičani instrumenti, smjer Tambura, i na diplomskome sveučilišnom studiju Tamburaško umijeće na Odsjeku za novu glazbu u ljetnom semestru u akademskoj godini 2017./2018. Osim toga, dosadašnji član Odbora za statutarna i pravna pitanja Zvonimir Biskupović, dipl. iur., tajnik Građevinskoga fakulteta Osijek, razriješen je dužnosti člana Odbora za statutarna i pravna pitanja zbog odlaska u mirovinu, a za novu je članicu Odbora imenovana Biljana Graša, mag. iur., tajnica Ekonomskoga fakulteta u Osijeku. Senat je donio i suglasnost na Pravilnik o raspodjeli financijskih sredstava Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku za studentske programe studentskih organizacija Sveučilišta u Osijeku.

(Sveučilište u Osijeku)

PROF. DR. SC. DAMIRU MATANOVIĆU POTVRĐEN NOVI MANDAT DEKANA FOOZOS-a

U skladu sa Statutom Sveučilišta u Osijeku i Statutom Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, proveden je postupak izbora dekana. Izborna sjednica Fakultetskoga vijeća FOOZOS-a održana je 27. ožujka 2018., a u postupku izbora dekana bila su dva kandidata: prof. dr. sc. Damir Matanović, dekan u tekućem mandatu, te izv. prof. dr. sc. Tihomir Vidranski. Na izbornoj je sjednici od ukupnoga broja članova Fakultetskog vijeća (50) bilo 49 članova. Nakon provedenoga tajnoga glasovanja prof. dr. sc. Damir Matanović dobio je 35 glasova, a izv. prof. dr. sc. Tihomir Vidranski 14 glasova. Slijedom navedenog, prof. dr. sc. Damir Matanović natpolovičnom je većinom glasova izabran za dekana FOOZOS-a za mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine. Novi četverogodišnji mandat započinje 1. listopada 2018. godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike