Regija
LJEKARNE SRCE - LJEKARNE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Otvorena ljekarna u Đurđenovcu
Objavljeno 12. svibnja, 2018.

ĐURĐENOVAC

Stanovnici općine Đurđenovac, ali i svi oni koji iz bilo kojeg dijela Hrvatske dolaze u Đurđenovac, od jučer imaju ugodnu, novouređenu i moderno opremljenu ljekarnu.

Uspješan projekt

Naime, Ljekarne Srce – Ljekarne Osječko-baranjske županije otvorile su svoju podružnicu u Đurđenovcu na Trgu bana Jelačića, na adresi gdje je i do sada poslovala ljekarnička jedinica na području općine Đurđenovac. Ljekarna je u novom ruhu zasjala gotovo u centru Đurđenovca, a u adaptaciju, uređenje i opremanje prostora izdvojeno je oko pola milijuna kuna.

Rijetko da se netko u sličnoj djelatnosti može pohvaliti opremljenošću ljekarne prema visokim farmaceutskim, ali i zdravstvenim standardima, prilagođena je svim korisnicima, od onih najmlađih do najstarije životne dobi.

Ljekarna Đurđenovac dio je uspješnog projekta uređenja ljekarni koje provodi županijska ustanova Ljekarne Srce – Ljekarne Osječko-baranjske županije. Slično uređenje ljekarničke jedinice već je napravljeno u mnogim slavonskim i baranjskim mjestima.

Uz zaposlenike đurđenovačke ljekarne, djelatnike Doma zdravlja Našice i Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, potpredsjednika Županijske skupštine Ivicu Čemea, svečanosti su nazočili župan osječko-baranjski Ivan Anušić te načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, a koji su uz ravnatelja Ljekarni Srce Antu Barukčića pustili u rad ovu ljekarnu.

Načelnik Đurđenovca Hrvoje Topalović zahvalio je Ljekarni Srce i osnivaču, Osječko-baranjskoj županiji, na investiranju u Đurđenovac.

Podignuta kvaliteta

Naglasio je da su standardi ljekarništva u Đurđenovcu osigurani za budućnost.

- Otvaranjem novouređene Ljekarne Srce u Đurđenovcu podignuta je kvaliteta ljekarničke usluge građanima, a samim time i kvaliteta življenja u Đurđenovcu danas i za dalju budućnost – istaknuo je Hrvoje Topalović, načelnik općine Đurđenovac.

Župan Ivan Anušić čestitao je na izgledu i opremi, ali i uslugama ljekarničkih jedinica koje djeluju u sastavu Ljekarni Srce te napomenuo da i dalje treba raditi na unaprjeđivanju ljekarništva.

- Ovo je 31. ljekarna u Osječko-baranjskoj županiji u sustavu Ljekarni Srce i u ovom trenutku jedna od najkvalitetnije uređenih i opremljenih te na standardu visoke razine. Naravno, ne trebamo na tome stati nego nastaviti unaprjeđivati ne samo kvalitetu nego i sustav rada, funkcioniranja i opremanja, ali i ponude ljekarni. Želimo proširiti i ojačati ponudu tako da pripremamo nekoliko velikih projekata koji će financijski i operativno biti zahtjevni, a o čemu će javnost pravodobno biti obaviještena – poručio je Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

Ravnatelj Anto Barukčić podsjetio je kako Ljekarne Srce u suradnji s Osječko-baranjskom županijom provode projekt “Bebina prva torba” namijenjen svima rodiljama Osječko-baranjske županije te projekt “Sportska torba”.

Nakon svečanog otvorenja, uzvanici su zajedno s djelatnicima razgledali novouređenu ljekarnu.

Snježana FRIDL
Projekt “Bebina prva torba”

“U projekt 'Bebina prva torba' zajedno s osnivačem naše ustanove, Osječko-baranjskom županijom, uložit ćemo oko milijun kuna, i to je naš doprinos demografskoj obnovi Osječko-baranjske županije. Za kvalitetu življenja u zajednici pripremili smo naš projekt 'Sportska torba', odnosno poklon-torbu za sportske udruge i klubove”, rekao je Anto Barukčić, ravnatelj Ljekarni Srce.

Najčitanije iz rubrike