Novosti
SURADNJA S VATIKANSKOM ŽANDARMERIJOM

Božinović i Medved kod Pape
Objavljeno 25. travnja, 2018.

U povodu obilježavanja 20 godina Vojnog ordinarijata u Hrvatskoj papa Franjo primio je u srijedu u Vatikanu izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja koja su predvodili ministri Davor Božinović i Tomo Medved.

“Dragi prijatelji, došli ste u Rim u povodu dvadesete obljetnice osnutka Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj. Neka Božji blagoslov bude uvijek nad vama i nad vašim obiteljima, kako biste mogli u povjerenoj vam misiji donositi u društvo nadu i mir”, poručio je papa Franjo hrvatskom izaslanstvu i hodočasnicima.

Nakon audijencije u Vatikanu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je na svom Twitteru da je održan prvi sastanak s predstavnicima žandarmerijskih snaga Države Vatikanskoga Grada s ciljem realizacije intenzivnije policijske suradnje koja je do sada postojala samo na razini osiguranja štićenih osoba.

Iz MUP-a smo preporučili i predstavili hrvatske proizvode za potrebe policije. U cilju unapređenja suradnje i produbljivanja uzajamnih odnosa dogovoren je skori posjet zapovjednika vatikanske žandarmerije Domenica Giania Hrvatskoj, objavio je Božinović.H

Možda ste propustili...

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”

NOVI ZAŠTITNICI NAŠEG ZRAČNOG PROSTORA

Šest Rafalea sletjelo u Veliku Goricu

Najčitanije iz rubrike