Osijek
ANTUNOVAC

Sigurniji prelazak preko pruge
Objavljeno 26. travnja, 2018.

Na području Općine Antunovac ulaže se u povećanje sigurnosti na cestama od semaforizacije do postavljanja rampi na cestovno-pružnim prijelazima. Budući da željeznička pruga siječe Antunovac, posljednji projekt u suradnji s Hrvatskim željeznicama novi je označeni prijelaz s branikom i svjetlosno-zvučnom signalizacijom.

Načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski obišao je radilište, kada je puštena u pogon rampa. On navodi kako su nakon kompletiranja dokumentacije u Hrvatskim željeznicama i odobrenja Agencije za sigurnost željezničkog prometa HŽ u funkciju pustile željezničko-cestovni prijelaz Antunovac 3 na pruzi Osijek – Vinkovci, u Ulici kralja Zvonimira u Antunovcu.

- Puštanjem u rad prijelaza nakon dužeg vremena osigurao se sigurniji prolazak vozila i pješaka, a najviše se brinulo o sigurnosti djece koja se svakodnevno koriste prijelazom na putu prema školi. Budući da se riješilo pitanje samog prijelaza i sigurnosti, najavljujem nastavak izgradnje dijela nogostupa u Ulici kralja Zvonimira, kako bismo spojili postojeće nogostupe i djeci do početka nove školske godine osigurali još sigurniji put. Ovako uređen prijelaz sigurniji je i za stanovnike naselja koji žive s druge strane pruge i koji često prolaze tom ulicom na putu od kuće prema središtu Antunovca i natrag. Posebice nam je važno što je sada situacija na pruzi sigurnija, jer se u neposrednoj blizini nalazi naša sportsko-rekreacijska zona - kaže načelnik Davor Tubanjski. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike