Mozaik
OBAVLJENE DVIJE OBDUKCIJE

Policija: Aviciijeva
smrt nije sumnjiva
Objavljeno 22. travnja, 2018.

Tim Berling (28), poznatiji kao Avicii, pronađen je mrtav u Muskatu, Oman prošlog petka. Policija se do sada nije oglašavala povodom slučaja, a nije bilo ni preciznijih izvješća osoba bliskih Berlingu.

- Napravljene dvije obdukcije i mi s apsolutnom sigurnošću možemo potvrditi da nema sumnje na kriminalne radnje u razlogu njegove smrti. Imamo sve informacije i detalje s tim u vezi - rekao je izvor iz Kraljevske policije Omana koji je insistirao na tome da ostane anoniman, piše NDTV.

Mladi DJ Avicii se glazbom počeo baviti sa 16 godina, a već s 18 je otišao na prvu turneju. Ipak, iste godine on se iz zdravstvenih razloga, preciznije akutnog pankreatitisa, povukao s javne scene i nije više nastupao. Vjeruje se da je bolest djelom izazvana i zbog prekomernog konzumiranja alkohola. O njegovom životu snimljen je i dokumentarac “Avicii: Istinite priče”, u kom su zabilježeni momenti od 2013. do 2016. godine, pa i trenutak kad su mu australski liječnici priopćili da će mu morati odstraniti žuć. I nakon što je prestao nastupati 2016., on je u studiju nastavio kreirati pjesme s brojnim svjetski popularnim glazbenicima poput Madonne i grupe Coldplay. Osvojio je dvije MTV nagrade i jednu Billboardovu. Vijesti o njegovoj smrti stigle su samo nekoliko dana nakon što je nominiran za Billboard nagradu u kategoriji najbolji dance/elektronski album za "Avicii (01)" koji je objavio u kolovozu prošle godine. T.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike