Osijek
IZASLANSTVO FERIT-A U MARIBORU

Razmjena nastavničkih i znanstvenih iskustava
Objavljeno 21. travnja, 2018.

Prof. dr. sc. Drago Žagar, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, i njegove kolege prof. dr. sc. Snježana Rimac-Drlje, prodekanica za međunarodnu suradnju, te izv. prof. dr. sc. Predrag Marić, zahvaljujući angažmanu Voje Lukića, laureata Slovenske akademije znanosti i umjetnosti i počasnog građanina Orahovice, posjetili su protekle srijede Maribor, odnosno Fakultet za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze u Mariboru, gdje ih je pozdravio dekan prof. dr. Borut Žalik.

Domaćin posjeta prof. dr. Jože Pihler pokazao im je svoj laboratorij za energetiku. Nakon toga obišli su solarnu elektranu na fakultetu, koja, što je posebno interesantno, opskrbljuje besplatno i automobile na električni pogon električnom energijom. Prof. dr. Jože Pihler pokazao im je i laboratorij na Dravskim elektranama, na kojem se odvija i nastava za mariborske studente elektrotehnike.

- Na fakultetu studira oko 2500 studenata iz zemlje i svijeta. Mogu reći da je i do ovog susreta došlo i na moj poticaj. Dobro je da ugledni profesori i na taj način razmjenjuju i obogaćuju iskustva u svom znanstvenom, pedagoškom i stručnom radu - istaknuo je Vojo Lukić.

Nije tajna da se najpoznatiji fakulteti natječu da dobiju najkvalitetnije studente, što im donosi dodatni ugled i prepoznatljivost. Stoga je zanimljivo što na Fakultetu za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze u Mariboru ima i ne mali broj, kako kažu, vrlo kvalitetnih studenata i iz Hrvatske. I.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike