Regija
LIKOVNO NATJECANJE U NAŠICAMA

Nagrađeno je čak 19 učenika
Objavljeno 18. travnja, 2018.
Natjecanje je održano u Osnovnoj školi Dore Pejačević, izložba u Zavičajnom muzeju

NAŠICE - U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanje te Agencije za odgoj i obrazovanje, u Našicama je održano Državno natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2018., a domaćin je bila Osnovna škola Dore Pejačević. Natjecalo se 39 učenika osnovnih i srednjih škola te škola likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna, a tema natjecanja bila je Mitovi i legende.

Prigodan glazbeno-scenski program izveli su učenici škole. Sudionicima se obratila ravnateljica škole domaćina Jasminka Falamić koja ja predstavila grad, školu i uspješne školske projekte.

Učenicima su dodijeljena priznanja za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto u šest kategorija, ukupno 19 priznanja, a svim su mentorima uručene zahvalnice te pohvalnice učenicima koji su sudjelovali na natjecanju, a nisu dobili priznanja za najuspješnije radove.

Državno povjerenstvo radilo je u sastavu Marko Amidžić, Josip Bosnić, Miroslav Huzjak, Mak Melcher, Majda Leskovar, Blaga Petreski, Sanja Portnar, Zvjezdana Prohaska, Lana Skender i Sonja Vuk. Svečanost dodjele održana je u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora”, a za glazbenu uvertiru pobrinuo se Tamburaški orkestar OGŠ-a i solisti te Tamburaško društvo “Dora Pejačević”.

Najuspješniji likovni radovi postavljeni su na izložbi u Zavičajnom muzeju Našice, a rezultat su kreativnosti i kvalitete koju su postigli učenici uz pomoć mentora.

Učenici, učitelji i nastavnici (mentori) tijekom boravka u Našicama u organizaciji škole domaćina posjetili su Zavičajni muzej gdje su pogledali stalne postave, a od ostalih znamenitosti imali su priliku vidjeti i Poučni park obitelji Bizik u Markovcu Našičkom.

Snježana FRIDL

Natjecalo se 39 učenika osnovnih i srednjih škola te škola likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike