Mozaik
FESTIVAL U ITALIJI

Goran Bogdan najbolji glumac
Objavljeno 18. travnja, 2018.

Goran Bogdan proglašen je najboljim europskim glumcem za svoju ulogu u filmu Agape redatelja Branka Schmidta nastalu u koprodukciji Hrvatske radiotelevizije (HRT) na upravo završenome 19. filmskom festivalu Festival del Cinema Europeo u talijanskome gradu Lecceu. Nagradu dodjeljuju talijanski filmski kritičari, a u obrazloženju nagrade navodi se kako je “Goran Bogdan bio savršen u svojoj teškoj i delikatnoj ulozi svećenika sa strogom civilnom odgovornošću”.

- Film “Agape” redatelja Branka Schmidta u HRT-ovoj koprodukciji nakon domaćih priznanja dobio je i prestižno međunarodno priznanje. Film počiva na tezi o suočavanju čovjeka sa samim sobom, a sjajan odabir glumca samo potvrđuje redateljsko umijeće HRT-ova iskusnoga redatelja Branka Schmidta, kojemu je ovo dvanaesti igrani film” - ističe HRT-ova urednica Maja Gregl. Dodaje kako joj je drago što je teška uloga svećenika Mirana, koju tumači Goran Bogdan, spoznajući u konačnici svojega traganja za ljubavlju Božju ljubav – agape, prepoznata i na ovome 19. izdanju uglednoga festivala europskoga filma u talijanskome Lecceu.

Uz Gorana Bogdana, koji tumači svećenika Mirana, u filmu glume Pavle Čemerikić, Denis Murić, Darija Lorenci Flatz, Dražen Šivak, Emir Hadžihafizbegović, Alan Katić, Nela Kocsis i Robert Ugrina.

T.K.

Ovu nagradu dodjeljuju talijanski filmski kritičari

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

LENHART TAPES, ZORA BOROVČANIN I LUFTHANSA

Na INmusic festival dolaze kreativni bendovi iz ETEP-a

Najčitanije iz rubrike