Mozaik
TAMBURAŠKI ORKESTAR HRT-A

Gosti Krunoslav Kićo Slabinac i Ivana Kindl
Objavljeno 16. travnja, 2018.

ZAGREB

Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a, iz ciklusa U ozračju tambure, održat će se 22. travnja u studiju “Zvonimir Bajsić” (HRT). Gost će biti Krunoslav Kićo Slabinac, jedan od naših najpoznatijih pjevača zabavne i tamburaške glazbe. Glazbenik u čijim su interpretacijama zaživjele i do danas ostale omiljene brojne pjesme, od rocka preko zabavnih do narodnih i tamburaških, glazbenu karijeru počeo je u rock-bendovima.

Prvi put nastupio je na Splitskom festivalu 1969., a slijedili su Opatijski festival te predstavljanje Jugoslavije na Eurovizijskom natjecanju u Dublinu 1971. Niz tadašnjih uspjeha okrunio je hitom, vlastitom skladbom, Zbog jedne divne crne žene te dosegao status jednog od najpopularnijih pjevača tadašnje države, ističe se u najavi.

Nakon boravka u SAD-u 70-ih, usmjerio se više na narodnu glazbu, gdje je također ostvario važne uspjehe, ovjekovječivši neke od najljepših slavonskih i tamburaških skladbi. Tijekom karijere surađivao je s brojnim autorima, pa njegove pjesme potpisuju Đorđe Novković, Zdenko Runjić, Mario Mihaljević, Arsen Dedić, Maja Perfiljeva, Drago Britvić, Željko Sabol, Kemal Monteno, Hrvoje Hegedušić i drugi.

Svoj tamburaški opus i neke od svojih najvećih glazbenih uspješnica predstavit će uz Tamburaški orkestar HRT-a i maestra Sinišu Leopolda, s kojima ga vezuje dugogodišnja suradnja. Posebna glazbena gošća bit će Ivana Kindl. N.Vek.

Najčitanije iz rubrike