Učionica
DIO ODLUKA SA 6. SJEDNICE SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

Imenovano Povjerenstvo za utvrđivanje opravdanosti provedbe statusnih promjena sveučilišnih sastavnica iz Slavonskoga Broda
Objavljeno 15. travnja, 2018.

Na 6. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj godini 2017./2018., održanoj 4. travnja 2018., doneseno je mnogo odluka, a izdvajamo najvažnije.

U skladu sa Statutom Sveučilišta u Osijeku i sukladno Inicijativi Fakultetskoga vijeća Strojarskoga fakulteta u Slavonskom Brodu i Inicijativi Upravnoga vijeća Studentskoga centra u Slavonskom Brodu, oba u sastavu Sveučilišta u Osijeku, te sukladno Odluci Senata Sveučilišta u Osijeku od 22. prosinca 2015., a temeljem Rješenja Ustavnoga suda od 30. siječnja 2018., Senat je donio Odluku o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje opravdanosti provedbe statusnih promjena znanstveno-nastavne sastavnice i sastavnice Sveučilišta u Osijeku (Strojarskoga fakulteta u Slavonskom Brodu i Studentskoga centra u Slavonskom Brodu) te izdvajanja dislociranih studija osječkoga Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu.

Povjerenstvo čine: prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta u Osijeku (predsjednik); prof. dr. sc. Dražan Kozak, prorektor Sveučilišta za nastavu i studente; prof. dr. sc. Sonja Vila, prorektorica Sveučilišta za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju; prof. dr. sc. Ivan Samardžić, dekan Strojarskoga fakulteta u Slavonskom Brodu; prof. dr. sc. Pero Raos, redoviti profesor u trajnom zvanju Strojarskoga fakulteta u Slavonskom Brodu; Angelo Denis Delhusa, ravnatelj Studentskoga centra u Slavonskom Brodu te

izv. prof. dr. sc. Damir Matanović, dekan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Imenovano Povjerenstvo u skladu sa Statutom Sveučilišta obvezno je u roku od 90 dana podnijeti izvješće Senatu o opravdanosti provođenja statusnih promjena navedenih sastavnica, odnosno njihova potencijalnoga izdvajanja u okviru budućega Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Nadalje, Odlukom o izmjenama i dopunama Pravilnika o poslijediplomskim studijima Sveučilišta u Osijeku izmijenjen je i dopunjen članak 6. tako da je kod oblika izvedbe i nositelja poslijediplomskih sveučilišnih studija dodan međunarodni dvojni doktorat. Posrijedi je oblik poslijediplomskoga sveučilišnog studija u kojem doktorand upiše studij na dvama različitim sveučilištima iz dviju zemalja i uz dva mentora s tih sveučilišta radi jednu doktorsku disertaciju. Senat je donio i Pravilnik o međunarodnim dvojnim doktoratima kojim se uređuju pravila i uvjeti za potpisivanje Sporazuma o provođenju međunarodnih dvojnih doktorata znanosti te se pobliže uređuje taj postupak.

Osim toga, temeljem prethodnoga pozitivnog mišljenja Odbora za statutarna i pravna pitanja od 28. ožujka 2018. Senat je izdao i suglasnost na Statut Pravnoga fakulteta Osijek. Prihvaćena su i sva godišnja izvješća dekana, pročelnika i ravnatelja o radu i poslovanju za akademsku godinu 2016./2017., kao i izvješće o realizaciji Strategije Sveučilišta u Osijeku od 2011. do 2020. za akademsku godinu 2016./2017.4

Prof. dr. sc. Loretani Farkaš potvrđen novi mandat dekanice Filozofskoga fakulteta Osijek

 

U skladu sa Statutom Sveučilišta u Osijeku i Statutom Filozofskoga fakulteta Osijek proveden je postupak izbora dekana. Izborna sjednica Fakultetskoga vijeća Filozofskoga fakulteta održana je 7. ožujka 2018. i jedina kandidatkinja bila je prof. dr. sc. Loretana Farkaš, dekanica u tekućem mandatu i redovita profesorica u trajnom zvanju. Natpolovičnom većinom glasova izabrana je za dekanicu Filozofskoga fakulteta za mandatno razdoblje od 2018. do 2022., a Senat je na 6. sjednici potvrdio njezin izbor. Novi četverogodišnji mandat započinje 1. listopada 2018. godine.

Studentima dodijeljene ukupno 204 stipendije

 

Na 6. sjednici Senata prihvaćena je i Odluka o dodjeli sveučilišnih studentskih stipendija i potpora redovitim studentima preddiplomskih sveučilišnih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, diplomskih sveučilišnih studija, preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih studija za akademsku godinu 2017./2018. Dodijeljene su ukupno 204 stipendije, i to 130 za izvrsnost (A kategorija), 10 stipendija studentima aktivnim športašima (B kategorija) te 64 stipendije za studente u stanju socijalne potrebe (C kategorija). Točne rang-liste i ostale detaljnije informacije nalaze se na službenoj internetskoj stranici Sveučilišta, www.unios.hr.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike