Regija
MOGUĆNOSTI STRANIH ULAGANJA

Turski investitori posjetili Čađavicu
Objavljeno 17. ožujka, 2018.

ČAĐAVICA - U Čađavici je održan radni sastanak s investitorima iz Turske koji imaju želju ulagati na području općine Čađavica, na kome su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i načelnik općine Čađavica Mirko Rončević predstavili mogućnosti ulaganja na čađavačko područje, a direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura gostima iz Turske predstavio je gospodarske karakteristike županije.
Tursko izaslanstvo predvodio je Mahmut Sami Topbas iz tvrtke Solars Enerji Sistem iz Ankare, koja se bavi izradom i postavljanjem solarnih panela, a prisutni su bili i predstavnici tvrtke Dezenkon, koja se bavi proizvodnjom „dobrih bakterija za industriju”, posebno vezanom za mliječne proizvode, kao i predstavnici tvrtke Topbas Group. Turski investitori istaknuli su prednosti područja općine Čađavica, blizinu rijeke Drave, geotermalnih izvora, korištenja sunčane energije, raspoloživog zemljišta u Poduzetničkoj zoni u Čađavici, a konačnu odluku o eventualnim ulaganjima donijet će naknadno.
Na sastanku su također bili zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, predstavnici Općine Čađavica, Virovitičko-podravske županije i županijske Razvojne agencije VIDRA.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike