Osijek
ZANIMLJIVI ZAPADNIM SUSJEDIMA

Slovenci “okupirali” Osijek
Objavljeno 16. ožujka, 2018.
Slovenci stigli 10-ak dana nakon predstavljanja Osijeka u Ljubljani i Mariboru

Nekoliko stotina gostiju iz Slovenije posjetilo je u petak Osijek. Iz Osijeka nastavili su svoju turističku rutu do Subotice, a potom i mađarskog Sigeta.

Scene turista na osječkim ulicama nisu rijetkost, no zanimljivo je kako su slovenski gosti u Osijek stigli desetak dana nakon predstavljanja turističke ponude Osijeka i okolice u Ljubljani i Mariboru. Mnogi su gosti u petak posjetili ured Turističke zajednice Osijeka u središtu grada, opskrbljujući se promotivnim materijalima.

- S obzirom na naš zajednički EU projekt “Subotica - Osijek secesijska turistička ruta”, slovenski su gosti bili ugodno iznenađeni što su u našem turističkom uredu mogli dobiti i turističke vodiče Subotice - rekla nam je Branka Ostojić iz TZ-a Grada Osijeka.

Predstavnici TZ-a Grada Osijeka Mislav Pavošević i Siniša Maurus turističku ponudu Osijeka novinarima i turističkim agencijama predstavili su u Ljubljani, Mariboru i Zagrebu prošloga tjedna.

- Slovenski su nam gosti izuzetno bitni jer su naši susjedi u samom vrhu među inozemnim turistima koji posjećuju naš grad. Također, i gosti iz Zagreba i njegove okolice. Predstavili smo destinaciju i sve naše manifestacije koje se održavaju tijekom godine. Također, predstavili smo i neke osječke proizvode, poput Karolininih keksa Moto i Jadro, ponudili smo gostima crni radler Osječke pivovare te vina vinarije Iuris. Uspostavili smo kontakte s putničkim agencijama u sva tri grada, kao i časopisima koji izlaze na slovenskom tržištu te vjerujemo da će to predstavljanje rezultirati novim turističkim aranžmanima koji će dovoditi goste u Osijek - rekao nam je Maurus.

Dodao je kako će slično predstavljanje Osijeka biti organizirano u Beogradu, Subotici i Novom Sadu.

Igor MIKULIĆ

Gostima su predstavljene sve manifestacije koje se u Osijeku i okolici održavaju tijekom godine

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike