Učionica
NASTAVAK ŠPORTSKIH AKTIVNOSTI STUDENATA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU NA SVEUČILIŠNOJ I NACIONALNOJ RAZINI

Studentice i studenti Sveučilišta u Osijeku nadmetali se u plivanju
Objavljeno 11. ožujka, 2018.

U okviru Sveučilišnoga športskog prvenstva na Sveučilištu u Osijeku u akademskoj godini 2017./2018., u povodu Dana grada Osijeka, u prosincu 2017. na Gradskim bazenima održano je natjecanje u plivanju na kojem je nastupilo ukupno 35 studentica i studenata.

U konkurenciji studentica po disciplinama pobijedile su: Mirjana Romić (PTFOS) – slobodno; Doris Jelić (FOOZOS) – prsno te Paula Herek (EFOS) – leđno. U konkurenciji studenata pobjednici su bili: Damir Vidović (POLJOS) – slobodno; Antonio Kercel (PTFOS) – pobjeda u dvjema disciplinama (prsno i leđno); Lovro Dijanović (PRIMOS) te u štafeti ekipa u sastavu Tomas Tadić, Tin Mesić, Domagoj Džalto i Patrik Petrov (FOOZOS). Sveučilišno športsko prvenstvo nastavljeno je nadmetanjima tijekom ožujka. Posljednja dva kola košarkaškoga nadmetanja za studente organizirana su 1. i 7. ožujka, a 8. ožujka počelo je odbojkaško natjecanje za studentice i studente. Ukupno je prijavljeno devet ekipa u ženskoj i šest u muškoj konkurenciji. U ožujku se održava i natjecanje u stolnom tenisu, a šahovsko je nadmetanje na rasporedu 21. ožujka.

Kada je riječ o državnim natjecanjima, futsal reprezentacija Sveučilišta u Osijeku 27. i 28. veljače odigrala je u Slavonskom Brodu prva tri kola Unisport futsal lige, a protivnici su bili: Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Veleučilište u Slavonskom Brodu. Studentski športski savez Sveučilišta u Osijeku domaćin je kvalifikacijskoga turnira za Unisport natjecanje u rukometu za studente koje će biti održano 21. i 22. ožujka u Športskoj dvorani Jug. Sveučilišna reprezentacija u košarci (studenti) u Vukovaru će 27. i 28. ožujka, u konkurenciji Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Sjever i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, pokušati izboriti poluzavršnicu Unisport natjecanja u Splitu tijekom travnja.

Igor SALAJIĆ
BESPLATNO I POVOLJNO PLIVANJE ZA STUDENTE SRIJEDOM

Ured za športsku djelatnost Sveučilišta u Osijeku u ljetnom semestru akademske godine 2017./2018. organizirat će na Gradskim bazenima plivanje kao športsku aktivnost u slobodnom vremenu studentica i studenata. Navedena aktivnost provodi se u razdoblju od 7. veljače do 8. lipnja 2018. svake srijede od 10 do 17 sati uz nazočnost dvaju predavača tjelesne i zdravstvene kulture. Za prvih 50 studenata ulaz je besplatan, a svi ostali mogu kupiti ulaznicu po povoljnoj cijeni od 10 kuna uz predočenje studentske iskaznice „iksice“ ili indeksa. (Dražen Nikšić)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike