Regija
SABOR UDRUGE VETERANA 5. GARDIJSKE BRIGADE “SOKOLOVI”

Brojne aktivnosti i ambiciozni planovi
Objavljeno 24. veljače, 2018.

VINKOVCI

Članovi Udruge veterana 5. gardijske brigade “Sokolovi” održali su Redovni godišnji Sabor u velikoj Gradskoj vijećnici  u Vinkovcima.

Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti minutom tišine za sve poginule i umrle pripadnike 5. gardijske brigade kao i za sve poginule i umrle hrvatske branitelje i hrvatske domoljube predsjednik UV5GBR “SOKOLOVI” Zoran Marunček podnio je izvješće o proteklom razdoblju i najavio planove.
 
- U proteklom razdoblju pripadnici Udruge veterana 5.gardijske brigade “Sokolovi'' sudjelovali su u obilježavanju Vojno redarstvene operacije ''Maslenica'', ''Bljesak'' i ''Oluja'', zatim obilježavanju obljetnice stradavanja pripadnika Hrvatske vojske i policije u Borovu Selu, obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara, Škabrnje, kao i na svečanosti obilježavanja obljetnica 1., 2., 3., 4., 7. i 9. HGZ I Samostalne bojne ''Termiti''. Organizirali smo  Likovnu koloniju poznatih slikara i slikara amatera, izložbu ratnih fotografija, sportske susrete veterana, Sajam braniteljski zadruga, kao i Svečanu akademiju ''Sokol živi vječno'', rekao je Marunček i dodao "Prijavili smo projekte Ministarstvu hrvatskih branitelja (natječaj o promicanju vrijednosti Domovinskog rata Ministarstva hrvatskih branitelja) i to kroz projekte: ''Putevima Domovinskog rata 5.GBR ''Sokolovi'', Dani sjećanja na Slavonske sokolove, kao i ostale natječaje poput radionica i neke sportske aktivnosti. Osim toga Udruga je u svom planu za 2018. godinu pripremila projekte prema Gradu Vinkovcima, kao i prijavu na natječaj EU fondova".

U nastavku je tajnik Udruge izvjestio o financijskom, a predsjednik Nadzornog odbora o poslovanju u proteklom razdoblju. Predložen je plan i program aktivnosti kao i financijski plan Udruge za ovu godinu.

Na kraju, Marunček se zahvalio svim nazočnima na aktivnom sudjelovanju i pozvao ih da se još snažnije uključe u rad te da pridonesu kvalitetnijoj i opsežnijoj provedbi planiranih aktivnosti te da na taj način privuku i one veterane 5. gardijske brigade HV koji se još nisu uključili u rad Udruge.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike