Kultura
ANTIPHONUS I EDIN KARAMAZOV U FINSKOJ

Rasprodali dvoranu Camerata
Objavljeno 23. veljače, 2018.

Na poziv Helsinškog baroknog orkestra, koji ima svoju sezonu u Musiikittalo u Helsinkiju, Antiphonus i Edin Karamazov nastupili su u rasprodanoj dvorani Camerata. Ta činjenica naravno prvenstveno svjedoči o povjerenju publike u organizatora, kao i gladi finske publike za glazbenim poslasticama, ovaj put serviranima u vidu Monteverdijevih cikličkih madrigala u kontekstu hrvatskih baroknih majstora i obrada napjeva naše tradicijske glazbe neobičnih skala i modusa, uokvirenih Bachovim suitama.

Gromki pljesak publike, koja je inače usmjerena prvenstveno na ranu glazbu, izmamio je za bis Ruždjakov “Ubu”; svakako neočekivan, ali odlično popraćen dodatak, koji je malo upotpunio sliku o Fincima nepoznatom hrvatskom glazbenom korpusu.

Tomu je pomogla i uprava zagrebačke Zračne luke, omogućivši umjetnicima pred polazak probu u neočekivano odličnoj akustici nove zagrebačke arhitektonske ikone.

Umjetnici su dan prije nastupili u prekrasnom gradiću Raumi, s drvenom povijesnom jezgrom, u lijepoj gotičkoj crkvi interijera neosiromašena reformacijskim previranjima, a akustikom za pamćenje.

Ansambl Antiphonus čine - Anabela Barić, Monika Cerovčec, Martina Borse, Ivan Bingula i Tomislav Fačini. N.Vek.

Možda ste propustili...

SUĆUT MINISTRICE U POVODU SMRTI DAMIRA MATKOVIĆA

Mlađim je kolegama prenosio vrijednosti istraživačkog novinarstva

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike