Ekonomija
DANAS OTVORENJE “SAJMA S DUŠOM”

Viroexpo 2018. očekuje rekordan broj posjetitelja
Objavljeno 23. veljače, 2018.
Radno vrijeme sajma sutra i preksutra (u subotu i nedjelju) je od 9 do 19 sati

Danas je svečano otvorenje 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo u Virovitici. Sve je spremno, “sajam s dušom” otvara svoja vrata i nakon punih godinu dana priprema nestrpljivo očekuje prve posjetitelje.

Održava se na prostoru Visoke škole do nedjelje, a ove godine na njemu će se predstaviti izlagači iz rekordnih 29 zemalja. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Albanija, županija partner je Sisačko-moslavačka županija, a grad partner – Grad Zagreb. Na Viroexpu ove će godine biti i iznimno sadržajna stručna predavanja iz gospodarstva i poljoprivrede. Direktor sajma Bojan Mijok očekuje rekordan broj posjetitelja.

- Prije svega, očekujem da će svi naši izlagači i gospodarstvenici biti zadovoljni. Treba reći da smo posljednje prijave zaključili 24. siječnja, dakle točno prije mjesec dana popunili smo prostor sajma, što govori da su svi izlagači zadovoljni organizacijom i zasigurno ćemo taj trend u budućnosti i nastaviti. Očekujem svakako i rekordan broj posjetitelja i nadam se da će nas vremenske prilike poslužiti. Prošle godine bilo je oko 27 tisuća posjetitelja i siguran sam da će ove godine biti još više - kaže Mijok.

Viroexpo je odradio odličan organizacijski posao što potvrđuje proširenje broja zemalja, posebno je tu važan dolazak, prvi put, ove godine države Katar.

- Nove zemlje ove godine su Katar i Litva. Dolazak Katara jedna je velika nova prilika ne samo za našu županiju nego zasigurno za cijelu Hrvatsku. Pokušat ćemo naše proizvođače hrane i drugih proizvoda spojiti s njima jer dolaze njihovi gospodarstvenici, a posebno smo ponosni što će dio sajma biti najpoznatija i najbogatija svjetska aviokompanija Quatar Airwaves. Kada smo bili u katarskom veleposlanstvu na dogovoru, rekli su nam da je znatno pojačan broj letova prema Kataru iz Hrvatske i nadamo se da će se to još poboljšati upravo preko našeg sajma te da ćemo time ostvariti još veću međusobnu suradnju - nastavlja Mijok te ističe kako naziv ovoga sajma, “sajam s dušom” itekako opravdava taj epitet.

A jučer, dan prije početka sajma, tradicionalno je održan Gospodarski forum na kojemu je zemlja partner - Albanija predstavila svoje gospodarske potencijale. Uz domaćina Igora Androvića, virovitičko-podravkog župana, ovom predstavljanju nazočio je i veleposlanik Republike Albanije u RH Ilir Melo. O vanjskotrgovinskoj razmjeni Virovitičko-podravske županije i Republike Albanije govorio je Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica. Radno vrijeme sajma u subotu i nedjelju je od 9 do 19 sati.

Vladimir GRGURIĆ/ Dario KUŠTRO
POKROVITELJI I ORGANIZATORI

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su:

l Ministarstvo poljoprivrede

l Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

l Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije

l Ministarstvo turizma.

ORGANIZATORI I POKROVITELJI SU:

l Virovitičko-podravska županija

l Grad Virovitica

l HGK – Županijska komora Virovitica

l HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije

l Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije

l Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorit će 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018.

SUTRA - PREMIJER NA SAJMU

Uoči sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja će se u Virovitici održati sutra, (subota, 24. veljače), predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u društvu svojih domaćina, među kojima će, među ostalima, biti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, obići će izlagače na Viroexpu 2018.

Možda ste propustili...

ZAHVALJUJUĆI ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Potražnja za bakrom snažno će porasti

IZGRADNJA DALEKOVODA I TRANSFORMATORSKE STANICE

Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji

Najčitanije iz rubrike