Regija
RATNI DRAGOVOLJCI POMAŽU

Informatički opismenili 16 branitelja i obitelji u potrebi donirali računalo
Objavljeno 20. veljače, 2018.
Organiziran je već 26. besplatni tečaj, a prvi se put braniteljima pridružila i Udruga dijabetičara Orahovica

DUGA MEĐA - Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, u suradnji s partnerskom Udrugom hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, organizirala je besplatan informatički tečaj za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Tečaj je održan u osnovnoj školi u Zdencima, a završilo ga je 16 sudionika.

- Ovo je već 26. tečaj u organizaciji ili suorganizaciji naše udruge, a posebno mi je drago da smo ovdje u Dugoj Međi uz branitelje u naš tečaj prvi put stavili i udruge, i tu nam se pridružila i udruga dijabetičara iz Orahovice. Hvala prijateljima braniteljima iz Duge Međe na još jednom uspješnom, zajedničkom projektu, čime se naša suradnja još više učvrstila – rekao je dopredsjednik UDVDR-e krapinsko-zagorske Josip Horvatin, koji je, uz predsjednika UHBDDR-a Duga Međa i predavača na tečaju Gorana Šoštara, uručio priznanja sudionicima za položen tečaj.

U sklopu tečaja ove dvije braniteljske udruge organizirale su i humanitarnu akciju, u kojoj su donirali računalo obitelji Brekalo iz Duge Međe.

- Računalo je na našu inicijativu donirala udruga Prijatelj iz Krapinsko-zagorske županije, kojoj smo od srca zahvalni. Obitelj Brekalo uistinu je u potrebi i presretni smo da smo im na ovaj način mogli pomoći. Treba reći i da su kolege iz udruge partnera, uz računalo, obitelji Brekalo donirali i mobitel – rekao je predsjednik UHBDDR-a Duga Međa Ivica Bušljeta.

Završetku tečaja i donaciji računala nazočio je i zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žužak.

- Prelijepo je vidjeti da braniteljske udruge zajedno surađuju na ovako plemenitom i humanom cilju. Ovaj je potez svojevrstan razlog da se i ostali uključe u ovakve akcije, a prva od njih bit će Virovitičko-podravska županija, kao što je i uvijek na raspolaganju obitelji u ljudima u potrebi – rekao je Žužak.

U obitelji Brekalo, nakon tragične smrti oca, majka Vida sama brine o šestero djece od kojih su troje školarci i računalo im je uistinu potrebno.

- Mojoj je djeci ovo nešto jako veliko. Ne znam kako bih zahvalila. Hvala vam od srca, dragi i dobri ljudi – potresena je bila Vida Brekalo.

- Kada su nam se kolege iz Duge Međe obratili za pomoć i sudioništvo u ovoj humanitarnoj akciji, odmah smo prihvatili. Nama je najveća nagrada da oni to koriste i da im bude korisno u životu. Znamo koliko danas djeci u školovanju znači računalo i zato smo još sretniji što smo mogli pomoći. Moram zahvaliti braniteljima iz Duge međe koji su prepoznali potrebu ove obitelji i krenuli u akciju - zaključio je dopredsjednik UDVDR-a krapinsko-zagorske Josip Horvatin.

Vladimir GRGURIĆ
Možda ste propustili...

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike