Regija
SURADNJA DVIJU SLAVONSKIH ŠKOLA I OSJEČKOG FAKULTETA

Skype sat iz kemije za gimazijalce
Objavljeno 18. veljače, 2018.

VUKOVAR/SLAVONSKI BROD - Tehnologija je pronašla plodno tlo među školskim klupama u svrhu učenja na daljinu te razmjene informacija, ideja i iskustava među školama i drugim institucijama.

Kako bi učenici što realnije saznali kako je studirati kemiju, profesorice Kristina Kristek i Vesna Dobrijević iz Gimnazije Vukovar te Mirta Matanić iz Gimnazije Matija Mesić iz Slavonskog Broda osmislile su videokonferencijski sat u suradnji sa studenticama Reom Miletić i Anom Plasajec te njihovim mentoricama Nikolinom Filipović i Jelenom Brdarić s Odjela za kemiju iz Osijeka o temi Destilacija vodene otopine modre galice.

Studentice su srednjoškolcima predstavile postupak destilacije od sastavljanja aparature, detaljnog opisa svih koraka tijekom pripreme pa sve do očitavanja temperature pri formiranju prve kapi destilata. Učenici su i virtualno prošetali kroz laboratorij i upoznali se s osnovnim dijelovima. U trajanju školskog sata mogli su komunicirati sa studenticama, ali i učenicima iz druge gimnazije. Cilj ovako organiziranog sata bio je podići razinu kvalitete školskog obrazovanja te osuvremeniti i oplemeniti nastavni proces.

Odjel za kemiju ima vrhunski opremljene laboratorije te studentima nude kvalitetan program obrazovanja. Jedan od ciljeva je i održati visoku razinu komunikacije s ciljem popularizacije kemije. Ovom je suradnjom to i potvrđeno. Naime, ovo je drugi u nizu konferencijskih sati održanih između Gimnazije Vukovar i Odjela za kemiju, a u planu je, kako navode vukovarske profesorice, da svake godine bude održan bar jedan takav sat, i to u suradnji s drugim školama u regiji ili šire. Ovakav oblik nastave moguć je u obje gimnazije zahvaljujući opremi koju su škole dobile u CARNet-ovu pilot-projektu e-škole.N.Vekić

Možda ste propustili...

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike