Osijek
SUMNJIVCI UPALI U KUHAČEVU 9 I UZELI KLJUČEVE GRADA

Vrkić, pod prijetnjom pištoljem, predao vlast
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Čudne spodobe i ćelavi odvjetnik u čijoj su aktovci bili sumnjivi dokumenti upali su u petak u sjednište gradske uprave, u Kuhačevoj 9. Ne trepnuvši, odvjetnik je u gradonačelnika Ivana Vrkića uperio pištolj, no gradonačelnik je hrabro odgovorio:

- Ne dižem ruke i ne predajem se! Pucaj! Potom je potpisao bjanko-zadužnicu na 300.000 kuna. Uslijedio je proglas u kojem je meštar od karnevala (koji ni za živu glavu nije želio otkriti svoje puno ime i prezime) rekao kako u ovih nekoliko dana moćnicima i bogatima treba oduzeti svu imovinu i podijeliti je, a siromašne, posebice zbog nepropisne vožnje biciklom, kažnjavati prisilnim radom na slavonskim pustarama.

- Trebamo ukinuti autobusne linije iz Osijeka za prigradska naselja i dekonstruirati tramvajsku prugu do Višnjevca, a istovremeno sufinancirati bicikliste i taksiste. Uvest ćemo i financiranje alternativnih načina liječenja radi ušteda u zdravstvu. Liječit ćemo se s pomoću autosugestije, placebo-efekta i hipnoze. A Osijek Software City bit će Hard Core City – najavio je meštar.

Pritisnut maznim glasom mlade kraljice noći, Vrkić je pristao i na povratak “pijane promenade”, kao i na uvođenje tečaja za vandale kako bi se što efikasnije uništila društvena imovina, a proces privatizacije što prije priveo kraju. Meštar je najavio i ukidanje plaćanja poreza na šest mjeseci u svrhu poticanja domaće proizvodnje te oduševio okupljene maškare viješću o ukidanju demokracije i uvođenju potpune diktature karnevala!

Ta je odluka odmah stupila na snagu, a primopredaja je proslavljena uz rakiju i pokladne krofne. Vidjevši da mu u maloj vijećnici nije mjesto u sljedećih nekoliko dana, Vrkić se povukao, a maškare su nastavile kovati planove za iduće dane.

- Mislim da nam svima nedostaje dobre zabave. Dok sam ja na vlasti, toga će biti – najavio je meštar, novi osječki gradonačelnik.

M. Mihelić

Gradonačelnik je, kroz smijeh, rekao kako će sada na miru ležati kod kuće i odmarati se

RASPORED DOGAĐAJA

10. veljače - noćna karnevalska povorka po Tvrđi

11. veljače (10 - 16 sati, Dom željezničara) - Dječji otkačeni plesni maksenbal

13. veljače (16.30 sati, Kopika) - spaljivanje Slamnate Beštije

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike