Učionica
OBILJEŽENA 41. OBLJETNICA GRAĐEVINSKOGA FAKULTETA OSIJEK

Laboratorij za eksperimentalnu mehaniku „Vladimir Sigmund” u čast preminulomu profesoru
Objavljeno 14. siječnja, 2018.

Građevinski fakultet Osijek u prethodnoj 2017. godini mnoštvom je događanja obilježio 41 godinu uspješnoga postojanja i rada.

Današnji fakultet razvijen je iz Više tehničke građevinske škole Osijek, a od njegova osnutka do rujna 2017. godine studij je uspješno završilo oko 3400 studenata. Trenutačno ga pohađa oko 950 studenata na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini obrazovanja, a aktualni je dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Damir Varevac, dipl. ing. građ.

U okviru svečane sjednice Fakultetskog vijeća, održane u utorak, 19. prosinca 2017., u povodu obilježavanja Dana Fakulteta i 41. obljetnice njegova postojanja, studentima su dodijeljene dekanove nagrade za najbolji prosjek ocjena ostvaren tijekom studiranja, a djelatnicima priznanja i jubilarne nagrade za predan višegodišnji rad. Studenti su dodijelili zahvalnice najboljim nastavnicima za prethodnu akademsku godinu. Dodatno, u spomen na prerano preminuloga prof. dr. sc. Vladimira Sigmunda, dipl. ing. građ. (1956. – 2016.), za njegov doprinos razvoju i međunarodnoj prepoznatljivosti Fakulteta te obrazovanju studenata i znanstvenika u području teorijske i eksperimentalne mehanike, Laboratorij za eksperimentalnu mehaniku preimenovan je u Laboratorij za eksperimentalnu mehaniku „Vladimir Sigmund”.

(Davorin Penava)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike