Regija
VELIKA INVESTICIJA

HGSS stanica Požega uređuje novi prostor
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

POŽEGA

Niz godina HGSS stanica Požega nalazi se kao podstanar u neuvjetnim prostorima. Trenutno na raspolaganju imaju 50 kvadrata prostora u jednom atomskom skloništu u vlasništvu Grada Požege, što je uglavnom nedostatno za svu opremu, a neuvjetno je posebno kada odlaze na hitne intervencije spašavanja, potrage, jer ne mogu brzo doći do potrebne opreme. Još 2016. godine dobili su od Ministarstva državne imovine na korištenje prostor bivše vojarne, koji sada uređuju, a nalazi se u prizemlju zgrade i površinom većom od 200 kvadrata zadovoljavat će potrebe. Prostor je u Ulici hrvatskih branitelja, odakle vrlo brzo mogu izići na intervencije.

- Od centrale HGSS-a dobili smo u dva navrata oko 370 tisuća kuna za adaptaciju i uređenje, od kojih smo do sada u građevinske radove uložili oko 300 tisuća kuna. Trenutno se postavljaju podne i zidne pločice, ugrađena je vanjska stolarija, sve je ožbukano i uređeno, predstoji unutarnja stolarija i namještaj. Za sada su nam na naše molbe za pomoć od svih jedinica lokalne samouprave odgovorili iz Grada Požege i pomogli s 40 tisuća kuna, čime smo ugradili centralno grijanje u cijelom prostoru. Molim i dalje ostale jedinice lokalne samouprave da nam pomognu da u ovoj, 2018. godini uspijemo završiti adaptaciju prostora i preseliti se tako da 2019. godinu, u kojoj obilježavamo veliki jubilej, 50 godina rada HGSS stanice Požega, dočekamo u novom prostoru – kazao je Josip Kraker, pročelnik službe za spašavanje HGSS stanice Požega.

- Čestitam članovima HGSS-a na dosadašnjem radu, a Grad Požega kao najveća jedinica lokalne samouprave, gdje je i sjedište službe, svakako podupire i financijski i u svim drugim oblicima službu koja je bitna za sigurnost naših sugrađana. HGSS se u velikom broju slučajeva dokazao i oni su naš ponos. Grad Požega će i ubuduće pomagati da se ovaj prostor opremi jer ova organizacija služi svima nama. Stoga i ja pozivam i ostale jedinice lokalne samouprave da se priključe kako bi zajednički u što kraćem roku stavili u funkciju ovu službu - rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić prilikom obilaska radova na uređenju prostora. AGM Kruna

Svih 30 članova spremno za akciju

HGSS stanica Požega ima tridesetak članova, od kojih je oko 15 s područja grada Požege, a osim na području Požeštine i Požeško-slavonske županije djeluju na cijelom području RH po pozivu i potrebama. Najveći dio članova stručno je obučen i neprekidno se educira, odlaze na usavršavanja i seminare, a svoju spremnost konstantno uvježbavaju, pa i pokazuju u zajedničkim vježbama s ostalim službama zaštite i spašavanja, od civilne zaštite, vatrogastva, hitne pomoći, Crvenog križa i dr.

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

Najčitanije iz rubrike