Osijek
25. ZIMSKA MATEMATIČKA ŠKOLA

Matematika je ključ i vrata znanosti
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

OŠ “Mladost” njeguje tradiciju održavanja Zimske matematičke škole za učenike osnovnih škola već četvrt stoljeća, još od 1993. godine. Ovogodišnja, jubilarna, 25. Zimska matematička škola, pod motom “Matematika je ključ i vrata znanosti”, održana je u petak, 8. prosinca. Predavanja i radionice obuhvatile su široki spektar tema - od zabavnih do vrlo zahtjevnih sadržaja, koje ciljano potiču razvoj matematičkih kompetencija i vještina uz korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT).

U manifestaciji je sudjelovalo gotovo tristo učenika od četvrtog do osmog razreda osnovne škole. Predavači su bili nastavnici zaposleni u osnovnim školama naše županije. Cilj je manifestacije popularizacija matematike među učenicima.

- Zimska matematička škola za učenike osnovnih škola središnje je mjesto okupljanja najvrsnijih učenika osnovnih škola te predstavlja prirodan most suradnje osnovnih škola, strukovne udruge i osječke akademske zajednice – poručio je ravnatelj Josip Jukić, prof.

Svojom su prisutnosti svečanost otvorenja manifestacije uveličali Davor Brust, voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež u Gradu Osijeku, te Jelena Noskov, viša savjetnica za matematiku pri Agenciji za odgoj i obrazovanje. Zimsku matematičku školu OŠ “Mladost” organizira u suradnji s Udrugom matematičara Osijek i Odjelom za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

- Ponosni smo na Zimsku matematičku školu. Jedinstvena je to dugogodišnja tradicija i ono po čemu je naša škola prepoznatljiva. Godinama popularizira i skida stigmu matematike kao dosadne i teške – zaključio je ravnatelj Jukić. J. Pejaković

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike