Mozaik
"ZLATNI HITOVI 10"

Filmski klasici na tamburi u
izvedbi Rockoko Orchestra
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Nakon prošlogodišnjih "Zlatnih hitova 9", na kojima su se našli prekrasni instrumentali s tamburaškog albuma Jacquesa Houdeka "Tko je, srce, u te dirn'o?", ovih je dana u izdanju Rockoko studija objavljen album "Zlatni hitovi 10" podnaslova "Magical Movie Music". Novi CD predstavlja Rockoko Orchestra u još raskošnijem izdanju, a na njihovu repertoaru ovaj su se put našli najpoznatiji filmski instrumentali poput "The Pink Panther Theme", "Love Story (Where Do I Begin?)", "Moon River" iz filma "Breakfast at Tiffany's", "The Good, the Bad and the Ugly" i "The Raiders March" odnosno "The Indiana Jones Theme" odsvirani na tamburama.

Među 10 klasika smjestila se i jedna domaća filmska tema - prekrasna skladba "Dobro jutro" iz filma "Vlak u snijegu" koju je skladao jedan od naših najeminentnijih glazbenika, Arsen Dedić. Rockoko Orchestra cijenjeni je ansambl na tamburaškoj sceni koji je snimao s doajenima domaće glazbe poput Vere Svobode, Tereze Kesovije i Mire Ungara, a uz njihovu je pomoć nastao i spomenuti album "Tko je, srce, u te dirn'o?" Jacquesa Houdeka. Rockoko orchestra čine Krunoslav Dražić (prim, basprim, čelo, čelović), Damir Butković (bas) i Mladen Jurković (kontra). Album "Zlatni hitovi 10" producentski potpisuje Tihomir Ivanetić iz Rockoko studija iz Strizivojne koji je bio zadužen i za tonsko snimanje i superviziju albuma, stručni suradnik na projektu bio je Mihael Ferić, dok je za analogni mastering bio zadužen Zoran Jurišić.

Producent albuma Tihomir Ivanetić kaže kako je ovaj kvalitetni uradak prvi takav snimljen u tamburaškom izričaju.

- Album je snimljen u tamburaškom štihu. Prvi je put snimljen album filmskih soundtrackova u tamburškim aranžmanima i tamburaškoj svirci. Riječ je o obradama poznatih glazbenih tema, sve su strane osim jedne hrvatske teme, i to iz filma Vlak u snijegu, autora Arsena Dedića - kaže Ivanetić. Napominje kako je album vrhunski odsviran i aranžiran.

- U današnje vrijeme 'fast food glazbe', ovo je CD koji se može staviti u player i uživati u izuzetno kvalitetnoj glazbi. Može biti i poklon u ovo blagdansko vrijeme - dodaje Ivanetić.

Maja MUŠKIĆ
Tihomir IVANETIĆ: U pripremi je album domaćih bardova

- Trebali smo izdati ove godine, no pripremamo za veljaču ili ožujak iduće, album Rockoko Orchestra na kome će biti svi naši bardovi, od Tereze Kesovije, Gabi Novak, Ibrice Jusića, Mire Ungara, Zdenke Kovačiček, Đimija Stanića do Krunoslava Kiće Slabinca gdje će biti njihove uspješnice također u tamburaškoj obradi - otkriva Ivanetić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike