Kultura
HNK U ZAGREBU OBILJEŽIO

50. izvedba nagrađivane predstave “Tri zime”
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

ZAGREB - Predstava “Tri zime” Tene Štivičić, u režiji Ivice Buljana, ovjenčana mnogim domaćim i stranim nagradama, izvedena je 50. put.

Drama koja prati sudbine četiriju naraštaja žena povezanih jednom kućom, sudjelujući u životnim etapama svojih junaka u različitim društvenim i političkim promjenama, od premijere do danas s velikim je uspjehom izvođena na matičnoj pozornici te na brojnim domaćim i inozemnim gostovanjima. Predstavu je vidjela publika u Mariboru, Ljubljani, Puli, Slavonskom Brodu, Brijunima, Rijeci, Beogradu, Podgorici. U Tel Avivu prikazana je na 9. međunarodnom kazališnom festivalu Hanoch Levin, u Sarajevu na Internacionalnome teatarskom festivalu MES, gdje je osvojila nagradu žirija kao najbolja predstava, a na 27. Marulićevim danima u Splitu osvojila je Nagradu za suvremeni dramski tekst i Nagradu publike za najbolju predstavu festivala.

Prikazana je na 62. Sterijinom pozorju u Novom Sadu gdje je ispraćena dugotrajnim ovacijama, s velikim je uspjehom izvedena na Dubrovačkim ljetnim igrama, a u sklopu Kulturne godine Austrija – Hrvatska nedavno je gostovala u slavnome bečkom Volkstheateru. Tekst je prošle godine preveden na njemački, te objavljen u uglednome njemačko kazališnom časopisu Theater Heute.

Glumački ansambl predstave čine Alma Prica, Ksenija Marinković, Dragan Despot, Jadranka Đokić, Luca Anić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Bojan Navojec, Nina Violić, Damir Markovina, Siniša Popović, Mada Peršić, Silvio Vovk i Slavko Juraga. Scenograf predstave je Aleksandar Denić, kostimografkinja Ana Savić Gecan, autor glazbe Mitja Vrhovnik Smrekar. Za glumačke kreacije nagrađeni su Nina Violić (nagrada Tito Strozzi), Dragan Despot (nagrada Mila Dimitrijević), Jadranka Đokić (nagrada Marulićevih dana), Luca Anić (Nagrada hrvatskoga glumišta i Nagrada Marulićevih dana). N.Vek.

Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike