Crna kronika
PRAVOMOĆNA PRESUDA EKSHIBICIONISTU

Zbog masturbiranja pred djevojčicama ide u zatvor
Objavljeno 7. prosinca, 2017.
Pola kazne od 14 mjeseci odslužit će u zatvoru, a pola je uvjetna kazna

Tridesetpetogodišnjaka s vukovarskog područja drugostupanjski sud pravomoćno je osudio na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog zadovoljavanja pohote pred 10 djevojčica mlađih od 15 godina. Ekshibicionist je operirao u Bilju, Višnjevcu, Tenji, Vukovaru i Nuštru.

Županijski sud Vukovar potvrdio je presudu osječkog Općinskog suda kojom je 35-godišnjak za 10 kaznenih djela osuđen na po tri mjeseca zatvora, a kazna mu je objedinjena. Pola kazne odslužit će u zatvoru, a druga polovina kazne neće se izvšiti ako u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo.

- Dokazano je da je na isti način na javnim mjestima u automobilu, čiji je vlasnik bila njegova supruga, a prodala ga je tijekom suđenja, činio spolne radnje radi zadovoljenja vlastite pohote. Dokazan je njegov seksualni ekshibicionizam i moralna nastranost jer je masturbirao na javnim mjestima pred maloljetnicama mlađim od 15 godina - stoji u obrazloženju presude.

Sud je smatrao i da je kazna koja mu je dosuđena dovoljna, jer dok je trajao kazneni postupak protiv njega nije prekršio mjere opreza koje su trajale duže od tri godine. Mjerama opreza smatra se zabrana prilaska mjestima gdje se okupljaju djeca, kao što su dječja igrališta i slično.

Sada pravomoćno osuđeni ekshibicionist počeo je dočekivati djevojčice oko škola u Slavoniji i Baranji tijekom 2012. godine, a cijelo klupko počelo se razmotavati kada smo o njemu pisali u Glasu Slavonije u siječnju 2013. godine. Tada je dočekao djevojčice kada su se vraćale iz škole u Bilju i, sjedeći u crvenom Golfu spuštenih hlača i donjeg rublja, masturbirao gledajući u njih. Djevojčice su imale između 11 i 14 godina. Optužnicom je obuhvaćeno 10 djevojčica, kojima se pokazivao, osim u Bilju, u Višnjevcu, Tenji, Vukovaru i Nuštru. Iako je tvrdio da nije kriv, na prepoznavanju u policiji neke od žrtava su ga prepoznale, a u prilog mu nije išlo ni kada ga je policija zatekla u blizini višnjevačke osnovne škole nakon što je prijavljeno da ondje netko masturbira u automobilu. Nekoj djeci se nije obraćao dok je masturbirao u automobilu, dok je jednoj djevojčici rekao: “Jesi li ovo vidjela?” i pokazao joj spolni organ. U drugom slučaju iz vozila se obratio djevojčicama, pitajući ih u kojoj ulici se nalazi. Imao je spušten prozor na vozačkim vratima i djevojčice su vidjele da masturbira, uz to ih je gledao, smješako im se i namigivao.

Sandra LACIĆ
OBRANA MU JE NEUVJERLJIVA

Tridesetpetogodišnjak koji je masturbirao pred djevojčicama i sam je otac dvoje malodobne djece. Sudski vještak psihijatar vještačio ga je i zaključio da je u vrijeme kada je dočekivao djevojčice bio sposoban shvatiti i razumjeti posljedice djela i bio sposoban upravljati svojim ponašanjem. Njegovu obranu sud je smatrao neuvjerljivom i nelogičnom te da je samo želio izbjeći kaznu. Tvrdio je i da ga je policija zamijenila, da je prepoznavanje u policiji nezakonito provedeno, te da ima alibi, no to ničim nije dokazao.

otkrili ga

MUŠKARAC JE MASTURBIRAO U CRVENOM GOLFU

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA TRAGEDIJA NA CESTAMA

Kod Šestanovca poginula vozačica

UHVAĆEN S DROGOM U OSJEČKOJ RETFALI

Oduzeti cvjetni vrhovi marihuane te oružje

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO VUKOVAR

Optužnica kćeri zbog pokušaja ubojstva majke

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGEDIJA NA ČEPINSKOJ CESTI U OSIJEKU

Pješakinja smrtno stradala u naletu auta blizu kuće

2

SMRT U PROMETU

Ni ovaj vikend nije mogao bez mrtvih na cesti

3

INTERVENCIJA OSJEČKIH PROFESIONALNIH VATROGASACA

U stanu pronašli preminulu osobu