Osijek
NOVINARSKA GRUPA OŠ “TIN UJEVIĆ” U GLASU

Mali novinari žele pokrenuti školski list
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

Kako se postaje glavni urednik i koje su njegove odgovornosti, s pomoću kojih računalnih programa rade novinari, urednici i grafički urednici, kako se odlučuje što će biti objavljeno u novinama, kako izgleda radni dan novinara i urednika i brojna druga pitanja postavili su učenici iz novinarske skupine OŠ “Tin Ujević” koji su u ponedjeljak posjetili redakciju Glasa Slavonije.

Zahvaljujući nastavnici Slavici Šakić Matić, novinarska je skupina okupljena nakon niza godina i sada je čini 12 učenika od petog do osmog razreda.

- U želji da naša škola ima svoj školski list, odlučila sam okupiti učenike u novinarsku skupinu, što su oni oduševljeno prihvatili. S njima na satu prolazim vrste novinarskog izražavanja te razgovaramo o tome kako doći do tema i informacija, a ovo im je bila odlična prilika da iz prve ruke saznaju kako to rade profesionalni novinari - ispričala je nastavnica koja je s učenicima posjetila redakciju, ali potom i grafičku pripremu, gdje je s njima razgovarao Krešimir Levak. Učenik novinarske grupe zadužen za fotografiju od fotoreportera Gojka Mitića dobio je nekoliko dragocjenih savjeta. Također, urednica rubrike Osijek Ivana Rab Guljaš opisala im je kako izgleda jedan radni dan u redakciji, od jutarnjeg sastanka do slanja u tisak.

Školski bi list trebao izići na proljeće.M. Mihelić

Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike