Sport
CHALLENGE KUP ZA ODBOJKAŠICE

Osječanke propustile
prigodu za europobjedu
Objavljeno 22. studenog, 2017.
U susretu punom preokreta, drama u pet setova završila slavljem Austrijanki

Nakon devet godina, zaigrale su odbojkašice s Drave u europskom natjecanju. Prva utakmica 2. kola Challenge kupa donijela je gostovanje najtrofejnije austrijske ekipe, u osječki Gradski vrt stigao je Sokol iz Schwechata. Nakon pet setova, slavile su gošće, koje tako imaju prednost uoči uzvrata, koji se u ponedjeljak igra u bečkom predgrađu.

Nakon početne nervoze, do sredine prvog seta Osječanke su djelovale bolje na parketu. Odličan servis donio je sigurnost i što je najvažnije rezultat. Sve je izgledalo lijepo do 13:8, nakon čega se gošće bude, zahvaljujući prije svega Slovakinji Kubovoj, koja je donijela preokret i vodstvo za Sokol. No, bilo je jasno da Osijek može parirati ekipi koja ima više međunarodnog iskustva, a to se vidjelo u nastavku dvoboja, koji je ponudio dosta preokreta. Drugi je set bio izjednačen, da bi u završnici gošće došle do vodstva, ali ni tih 20:23 nije obeshrabrilo igračice Branislava Franića. Nakon spašene set-lopte, osvajaju još dva poena za poravnanje, ali i samopouzdanje. Ono je došlo do punog izražaja u trećem setu, koje domaće otvaraju sa šest uzastopnih poena. Austrijanke su uzdrmane, Osječanke pak razigrane i semafor brzo pokazuje 16:7. Domaćinu sve polazi za rukom, sve linije odlično funkcioniraju, stoga je samo trebalo tako nastaviti. Naravno, nije bilo realno očekivati da ćemo gledati reprizu trećeg seta u kojem su gošće ostale na svega 12 poena. To se ubrzo i potvrdilo, Sokol četvrti set otvara sa 5:1 i tu je prednost držao do 16:12. No, ubrzo su stvari u egalu (18:18), a Osijek nakon odličnog servisa Zirn napokon prelazi u vodstvo (21:20), koje ipak nije potrajalo. Gošće dolaze do 24:22 i ne ponavljaju pogrešku iz drugog seta. Pobjednika je odlučio peti, u kojem Austrijanke vode 3:7, što je u odlučujućoj igri u pravilu teško dostižna razlika. Ali ne i za Osječanke, koje stižu do 10:10, ali su odmah potom ponovo u dva poena minusa, što se više nije stiglo i Sokol zasluženo stiže do pobjede.

Nino BENČINA
OSIJEK             2
SOKOL             3

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 400. Suci: Veronica Papadopol (Rumunjska) i Boris Skudnik (Slovenija).

OSIJEK: Đurić, Babić 20, Lovrić, Sučić 23, Štebih, Grubeša 12, Grahovac 2, Bilić 10, Krivić, Gadžić, Zirn 8, Miličević.

SOKOL: Haslinger 19, Sanko, Radosavljević, Sarić 2, Mehić 10, Mishonova 20, Kubova 18, Kličković, Jahn 10, Fruhbauer 3, Hubert, Salinger.

REZULTAT PO SETOVIMA: 20:25, 26:24, 25:12, 22:25, 11:15

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike