Mozaik
“CONDÉ NAST TRAVELER”

Beč je izabran za najbolju
europsku turističku destinaciju
Objavljeno 21. studenog, 2017.

Čitatelji renomiranog njujorškog časopisa o putovanjima “Condé Nast Traveler” izabrali su Beč za najbolju europsku turističku destinaciju. U anketi za 2017. godinu sudjelovalo je 300.000 ljubitelja putovanja. To je bio najveći broj sudionika u tridesetogodišnjoj povijesti nagrade.

Beč je osvojio prvo mjesto zahvaljujući bogatom kulturnom nasljeđu i arhitekturi, a doprinos je dala i jedinstvena kulinarska ponuda, u kojoj se posebno ističe poznata Sacher torta. Drugo mjesto pripalo je Firenci, a treće belgijskom gradu Bruggeu.

Časopis “Condé Nast Traveler”, koji se tiska u 800.000 primjeraka, od 1987. jednom godišnje anketira svoje čitatelje o, prema njihovu mišljenju, najljepšim turističkim destinacijama, hotelima i spektakularnim znamenitostima u svijetu. Osim ankete o najboljem europskom gradu časopis svake godine objavljuje i svjetsku rang-listu, na kojoj je Beč osvojio drugo mjesto, a pobjedu je odnio Tokio. T.K.

DANI BEČA U ZAGREBU

U Zagrebu će se od 28. do 30. studenoga 2017. u organizaciji poduzeća Eurocomm-PR Zagreb, Grada Beča i Grada Zagreba održati Dani Beča. Riječ je o manifestaciji koja će u Zagreb donijeti dašak bečkog adventskog flera, ali i inovativne gradske projekte zbog koji je Beč 2017. već osmi put zaredom proglašen gradom s najvišom kvalitetom življenja na svijetu.

Najčitanije iz rubrike