Osijek
“SOLIDA” - PARTNERSKI PROJEKT OPĆINE ERDUT I GIOIOSE IONICE, ITALIJA

Stvaraju mrežu općina za promicanje demokratskog sudjelovanja imigranata
Objavljeno 13. studenog, 2017.

U Gioiosi Ionici, u Italiji, održan je prvi sastanak partnerskog projekta SOLIDA, na kojem su predstavnici projektnog tima Općine Erdut i Poduzetničkog razvojnog centra općine Erdut lokalne razvojne agencije d.o.o uspješno predstavili općinu Erdut.

Cilj je projekta stvoriti mrežu europskih općina za promicanje demokratskog sudjelovanja imigranata. Projekt se provodi s partnerima iz Italije (Gioiosa Ionica), Malte (Birgu), Portugala (Općina Lousada), Grčke (općina Neapoli Sykies), Slovenije (Udruženje za razvoj volonterskog rada), Španjolske (Općina Santa Pola) te Udrugom Reti dei Comuni Solidali RECOSOL (Italija).

- Prvog je dana predstavljen projekt SOLIDA, program sastanka, općine partneri, te smo obišli objekte povijesne i kulturne baštine grada Gioiosa Ionica. U okviru drugog dana održan je okrugli stol o lokalnim politikama vezanima uz imigrante te je organiziran posjet muzeju Musaba. Trećeg je dana održana evaluacija te je dogovoren sljedeći sastanak. Bilo je 18 međunarodnih sudionika te 33 lokalna. Sljedeće će se događanje u okviru projekta održati u općini Erdut, u prosincu ove godine, s temom volonterizma - objašnjavaju PORC-ovi projekt-menadžeri Siniša Bulajić i Jelena Eklemović.

Milan Franić, volonter Općine Erdut, prenosi posebne dojmove pa navodi kako su članovi projektnog tima Općine Erdut i Poduzetničkog razvojnog centra općine Erdut na okruglom stolu Lokalne politike i imigracija bili upoznati s lokalnim politikama općina i gradova o integraciji imigranata u njihove općine i gradove. Na radionici su sudjelovali i brojni imigranti, koji su sudionicima ispričali svoja iskustva i postupke u integraciji te kako su dobili pomoć i započeli novi, bolji život u Italiji. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike