Zdravlje
ODMOR OD SVAKODNEVICE

Vikend prirodnog življenja na Jankovcu
Objavljeno 6. studenog, 2017.

U organizaciji obrta Organicos i Instituta za sreću Osijek, u Park šumi Jankovac priređen je Vikend prirodnog življenja koji je nazočnima, kako su rekli organizatori, pružio potreban odmor i odmak od svakodnevnice.

- Vikend je bio ispunjen aktivnostima koje su nježno pokrenule lavinu promjena u svakoj osobi i to na svim razinama, ne zanemarujući ni jedan dio našeg bića. Vođene su relaksacije, sessioni i “crazy excersize sby AiPing” koje sam vodila, a u sklopu te aktivnosti nazočni su učili opustiti se, otpustiti nakupljeni stres i blokade koje nas muče.

Otpuštanje blokada

Crazy excersises, iliti lude vježbe, posebno su osmišljena kombinacija fizičkih vježbi i energetskog rada kojima je krajnji cilj otpuštanje fizičkih i energetskih blokada i stare energije te poticanje protoka. Svoje korijene vuku iz Kine, te majstorice AiPing koja je kroz svoj dugogodišnji rad uspjela osmisliti vježbe kojima si možemo pomoći u svakom trenutku, bez obzira na to koji se problem pojavi. Potom je održana radionica “Sirova i prirodna hrana” i radionica “Sreća i zahvalnost”, koje su pripremili naši partneri na ovom projektu Institut za sreću, odnosno njihova voditeljica Anita Freimann. Radionica "Sirova i prirodna hrana” u teorijskom dijelu dala je sudionicima osnove informacije o prirodnoj prehrani i njezinim dobrobitima. U praktičnom dijelu pripremali su se zdravi napitci i nekoliko sljedova jela koje su sudionici degustirali. Radionica “Sreća i zahvalnost” govori o tome što ljude čini sretnima, koji su razlozi sreće, tj. njezini uzroci i posljedice, te zašto su neki ljudi sretniji od drugih. Radionica je obuhvatila kratku analizu 12 najčešćih životnih izazova, nakon čega su sudionici uz vodstvo doktorice sreće sudjelovali u vježbama sreće. Zlatko Rukavina održao je radionicu Qigong, ili kako je neki nazivaju kineska joga, a Lidija Banai priredila je radionicu Heal Your Life - Voljeti sebe. Kristijan Husarek realizirao je radionice “Dubinsko čišćenje”, “Usklađivanje partnerskih odnosa” i “Stablo”.

- Cilj je radionice “Dubinsko čišćenje” oslobađanje tijela (fizičkog, emocionalnog, mentalnog, duhovnog), i prostora od svih faktora koji narušavaju prirodno stanje čovjeka i ravnotežu u životu – rekla je vlasnica obrta Organicos i voditeljica cijelog projekta Silvija Josipović-Beronja, naglasivši kako su sve ove radionice itekako utjecale na sudionike, što su i sami potvrdili.

Sjajan odziv

Organicosu ovo nije prvi ovakav projekt u cilju zdravog života ljudi:

- Organicos je počeo prije tri godine gdje nam je bazni posao bio antistresni program kroz tretmane opuštanja kralježnice, a kasnije se to znatno proširilo i na neke druge aspekte, kao što su zdrava hrana i zdrav život uopće i jednu promjenu života koji vidimo da danas svakom čovjeku apsolutno treba. Naša inicijativa je da približimo ljudima prirodan način života kako bi se mogli nositi sa životnim stresom te da sami sebe bolje upoznaju, da spoznaju što im to najviše treba kao osobama. Zato i pokrećemo niz aktivnosti i do sada se to pokazalo više nego dobrim. Evo, na Jankovcu smo radili pod parolom “Promijenimo život”, znači poslije ovog vikenda više nikada ništa neće biti isto. Presretni smo što je odaziv na Jankovcu bio sjajan, sudionici su došli iz Osijeka i okolice, zapravo cijele Slavonije, a trebali su nam pridružiti i prijatelji iz Zagreba, ali su, nažalost, u zadnji tren otkazali. No, sve je bilo sjajno, sudionici su bili oduševljeni, u razgovoru s njima dobili smo sjajne kritike i poželjeli da su ovako nešto slično priredimo što prije ponovno. Moram svakako reći da je veliki obol cijeloj ovoj odličnoj priči dao sam Jankovac, predivan ambijent, prirodna oaza i sjajan odnos osoblja prema nama koji smo na ovom vikendu tražili posebnu ishranu, uvjete i slično. Od srca hvala svim predavačima, sudionicima i partnerima za predivan vikend koji ćemo definitivno svi skupa dugo pamtiti – zaključila je Josipović-Beronja.

Vladimir GRGURIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike