Osijek
U ZRAKOPLOVU WIZZAIRA

Na letu iz Osijeka u Basel plaćanje samo eurima i srpskim dinarima?!
Objavljeno 18. listopada, 2017.

Iako najveća istočnoeuropska niskotarifna zrakoplovna kompanija WizzAir na relaciji Osijek - Basel leti još od svibnja, čini se kako i dalje nije sigurna odakle polijeće i gdje slijeće te koje valute vrijede u zemljama iz kojih i u koje leti.

Naime, ovih se dana našem listu obratio gradski vijećnik Karlo Šatvar, koji je početkom mjeseca letio iz Osijeka u Basel.

- Prvi sam put letio na toj liniji i tijekom leta želio sam si kupiti sok. No, kako im se blokirao POS uređaj, nisam mogao platiti karticom, pa mi je osoblje zrakoplova ponudilo mogućnost plaćanja eurima ili srpskim dinarima. Ostao sam šokiran, jer srpske dinare, ali ni eure, ne koristimo ni u Hrvatskoj, a ni u Švicarskoj. Tako da su svi putnici na tom letu koji sa sobom nisu imali spomenute valute ostali žedni - ispričao nam je Šatvar.

Taj je Osječanin odlučio poslati i službeni upit WizzAiru o razlozima upotrebe tih valuta. Dobio je sljedeći odgovor: “Hvala što ste letjeli s WizzAirom. Žao nam je zbog neugodnosti na letu. Dopustite nam da istaknemo kako mi kao prijevoznik nudimo fleksibilni sustav plaćanja kako bismo svojim putnicima omogućili što veću udobnost i praktičnost te ćemo to i dalje činiti. Budite uvjereni da će nam vaše iskustvo koristiti za daljnje poboljšanje pružanja optimalne usluge. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, rado ćemo vam pomoći i biti na raspolaganju.”

U Zračnoj luci Osijek neslužbeno doznajemo kako do sada nisu dobili ovakvu primjedbu ni od jednog putnika, ali i da WizzAir svoju najveću bazu ima u Srbiji te velik dio njihove posade čine djelatnici iz Srbije, što može biti razlog da su stjuardese ponudile plaćanje u srpskim dinarima. Inače, kažu kako je na svim linijama u Europi uobičajno plaćanje isključivo eurima. No podsjetimo kako se, primjerice, u zrakoplovima British Airwaysa plaća britanskim funtama.

Inače, od svibnja ove godine Zračna luka Osijek postala je 134. zračna luka u mreži mađarskog WizzAira. Zrakoplovi za Basel voze ponedjeljkom i petkom, po cijeni karte od 25 eura naviše. Basel je s oko 7,5 milijuna putnika treći po prometu u Švicarskoj, a putnicima omogućava povezivanje s više od 90 odredišta u Europi, sjevernoj Africi i Kanadi. N. Z. Eberhard

Od svibnja ove godine Zračna luka Osijek postala je 134. zračna luka u mreži mađarskog WizzAira

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike