Osijek
SKLONIŠTE ZA ŽRTVE OBITELJSKOG NASILJA

Trebaju jorgane, hranu, “kroksice”...
Objavljeno 17. listopada, 2017.

Poznato je da se Osječani rado odazivaju na razne humanitarne akcije, ali i apele za pomoć kakve je ovih dana uputilo Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku. Naime, za svoje korisnice, a koje su u ovom trenutku popunile kapacitet Skloništa, potrebni su, u prvom redu, jorgani i jastuci.

- Ljudi obično misle da mi nemamo dovoljno stvari, no moram naglasiti da je ovo što tražimo potrošna roba, a mnogo korisnika prođe ovim skloništem. Potrebni su nam jorgani, jastuci, ali i ručnici te papučice i to “kroksice” za sve uzraste. Te su papuče najjednostavnije, a osim njih, korisnicama je potrebno i donje rublje, kao i tajice, a u potrebi smo i kad je u pitanju nekvarljiva hrana te slatkiši za djecu - ispričala je Josipa Božić, psihologinja u Skloništu i članica Županijskog tima za prevenciju obiteljskog nasilja, dodajući da Županija financijski pokriva iznos za prehranu i smještaj, no u Skloništu žele korisnicama omogućiti ono što u svom domu nisu imale. Traže tako i darove za rođendane, točnije dezodoranse, higijenske potrepštine i sl., čemu će se, kaže Božić, zacijelo obradovati svaka korisnica.

- Na ovaj način želimo im obogatiti smještaj i mogu reći da su građani uvijek osjetljivi na potrebe naših korisnika. Donaciju dogovorimo mailom i potom se dogovorimo za primopredaju na nekoj neutralnoj lokaciji - kaže Božić. Svi koji žele donirati Skloništu mogu se javiti na e-mail: skloniste.osijek@gmail.com. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike