Kultura
3. RENDEZ-VOUS AU CINÉMA

Francuski filmovi u hrvatskim kinima
Objavljeno 13. listopada, 2017.

SLATINA - I ove će godine od 15. listopada do 15. studenoga, treći put zaredom, u suradnji s HAVC-om i Francuskim institutom u 24 hrvatska nezavisna kinematografa biti prikazivani francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma. Program otvara drama “Prezir” u režiji Jean-Luc Godarda s Brigitte Bardot, a prikazat će se još četiri animirana, humoristična i dokumentarna naslova.

Francuski institut u Hrvatskoj navodi da Rendez-vous au cinéma omogućuje da se s velikim brojem ljudi podijele jedinstveni osjećaji prema sedmoj umjetnosti i vrijednostima neovisnih kina, a okosnica filmova ovogodišnjega programa je bogatstvo i kompleksnost ljubavnih osjećaja.

U Slatini će festival biti otvoren 16. listopada u 20 sati projekcijom humoristične drame “Victoria” u režiji Justine Triet iz 2016. Sljedećega dana bit će prikazana romantična drama “Zbogom, prva ljubavi” (Un amour de jeunesse) iz 2011., jedne od trenutačno najistaknutijih francuskih redateljica i scenaristica mlađe generacije Mie Hansen-Løve. Ulazak na projekcije u kinu Slatina je besplatan. P.Žarković

Najčitanije iz rubrike