Mozaik
TAMBURAŠKI SASTAV

Garavi objavio singl “Četkica”
Objavljeno 23. rujna, 2017.
Suradnja s Banetom Krstićem iz Garavog sokaka: ovu je pjesmu napisao posebno za njih

Dugoočekivani singl i videospot “Četkica” sve popularnijeg Tamburaškog sastava Garavi napokon je ugledao svjetlo dana, a riječ je o autorskoj suradnji s legendarnim Banetom Krstićem iz Garavog sokaka koji je ovu pjesmu napisao posebno za njih.

Nakon uspješne “Tri želje”, ali i prethodnih singlova “Prva i zadnja ljubavi”, “Za ljubav nisam kriv” i “Malo pjesme, malo vina”, na tržištu je “Četkica”, novi singl u izdanju Croatia Recordsa, koji je svoju radijsku premijeru imao u programu Hrvatskog radija Vukovar, a potom i premijeru spota na CMC televiziji.

- Oduvijek nam je bila želja ostvariti suradnju s Banetom jer nas je publika često povezivala sa “Skeledžijom” Garavog sokaka kojeg izvodimo na gotovo svim nastupima. Kada smo Baneta upitali da snimimo upravo tu pjesmu zajedno, on je rekao da bi bilo puno bolje da on nama napiše novu pjesmu, i tako je nastala „Četkica“ koja nas je oduševila čim smo ju čuli - rekao je Silvio Cvitković, pjevač TS Garavi.

Aranžman pjesme napravio je Željko Nikolin, a pjesma je snimljena u studiju DM Audio producenta Zvonimira Domazeta, nakon čega je započelo snimanje videospota na lokacijama u Iloku. Kao i u prethodnim spotovima Garavih, za ekranizaciju ove zanimljive pjesme bila je zadužena Produkcija Nova iz Đakova redatelja Marija Šuline, a scenarij je, kao i za nekoliko prethodnih spotova, napisao član benda Alen Jakobović. Odličnu snimateljsko-produkcijsku ekipu čine još i snimatelj Ivan Bilandžić te asistent redatelja i scenarista Vladimir Andrić, poznati glumac vinkovačkog gradskog kazališta. Do sada se filmski način prikazivanja spotova pokazao kao dobitna kombinacija, a u “Četkici” glavnu riječ imaju glumci koji nose cijeli spot. To su Josipa Jurković i Antonio Jakupčević, koji na simboličan način reflektiraju poruku pjesme, a glavna poruka je ljubav kao najpozitivnija stvar u našim životima. Garavi ovaj put imaju uloge statista u kojima su se odlično snašli, a nadaju se kako će se krajnji proizvod svidjeti publici te kako su uspjeli prenijeti ideju i poruku pjesme kroz još jedan zanimljiv videouradak.

 

 

 

- Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv Garavih da napišem pjesmu posebno za njih. Organizirali smo zajedničko druženje uz čašicu-dvije gdje smo se bolje upoznali, a već nakon nekoliko tjedana u mom je atelijeru nastala 'Četkica'. Oni su 'natenane' u studiju snimili pjesmu, a potom i spot, na čemu im posebno čestitam jer rezultat ove suradnje je izvrstan. Želim im dobru sreću kod publike u Hrvatskoj, ali i šire - poručio je Bane Krstić nakon što je čuo pjesmu i vidio spot.

Garavi su poručili kako im je izuzetno drago surađivati s Banetom Krstićem jer je on vrhunski glazbenik, pjesnik i čovjek.

- Kliknuli smo odmah na prvu i zato je 'Četkica' ovako dobra pjesma. Čim nam je Bane poslao demo, znali smo da je to to, to je naš film, to smo mi. Stvorili smo jednu lijepu i veselu ljubavnu pjesmu na koju smo jako ponosni - kažu Garavi. Nakon ovog singla Garavi najavljuju daljnji rad na drugom studijskom albumu koji planiraju završiti sredinom sljedeće godine, a do tada, pomalo tajnovito, najavljuju još jednu veliku suradnju za koju su sigurni da će biti jedno veliko iznenađenje za sve.

Mario KOKAJ

Glavna je poruka ljubav kao najpozitivnija stvar u našem životu

Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike