Sport
THORSTEN FINK:

Neće biti 0:0
Objavljeno 24. kolovoza, 2017.

S odličnim rezultatom iz prvoga susreta Austria večeras dočekuje Osijek u uzvratnom susretu play-offa Europske lige. No unatoč gostujućoj pobjedi od 2:1 nitko se u bečkim redovima ne zavarava kako je posao završen.

- To će biti iznimno teška utakmica. Idemo igrati kao da je 0:0. U momčadi vlada veliko očekivanje, ali i napetost se osjeća na svakom koraku. Tako je među nama igračima, a vjerujem kako su slična atmosfera i očekivanja i među navijačima - rekao je Heiko Westermann, iskusni branič Austrije na službenoj medijskoj konferenciji.

Njegov trener i trener “viola” Thorsten Fink uvjeren je kako susret neće završiti bez pogodaka.

- Ne, sigurno neće biti 0:0. Stvorili smo dobru početnu poziciju, ali moramo ozbiljno ući u utakmicu i učiniti sve kako bismo igrali u skupinama Europske lige. Želimo i u ovoj utakmici pobijediti. Pokazali smo dosta toga pozitivnog u prvoj utakmici u Hrvatskoj i zato smo ostvarili pobjedu.

Kakav Fink očekuje Osijek u uzvratu?

- Sličan kao i u prvoj utakmici. Pokazali su da su odlična momčad i sigurno će učiniti sve ne bi li ostvarili rezultat koji bi njih odveo u skupine Europske lige.

Inače, NV Arena u St. Pöltenu rasprodana je već nekoliko dana prije utakmice. Navijači “ljubičastih” sigurno će stvoriti sjajnu atmosferu, a pravom nogometnom ambijentu priključit će se i brojni navijači Osijeka.

- Nama nogometašima je uvijek lijepo igrati na međunarodnoj razini. A vjerujem kako su i navijači željni velikih međunarodnih predstava. Trebamo podršku naših navijača. Oni nas tjeraju naprijed i uvijek su nam velika potpora. Veseli nas što ćemo igrati na punom stadionu, a nadamo se kako ćemo ih imati prigodu razveseliti - rekao je Westermann.

Za Austriju su neposredno prije utakmice potpisali Robert Almer i iskusni Florian Klein. Neće imati pravo nastupa večeras. Zato Fink ima slatkih briga koga postaviti u vrh napada. Christoph Monschein, strijelac pogotka za Austriju u Gradskom vrtu, u odličnoj je formi. Postigao je i dva pogotka Matersburgu neposredno nakon što je ušao u igru. No u odličnoj je formi i napadač Kevin Friesenbichler.

- I Friesenbichler i Monschein u posljednje vrijeme igraju vrlo dobro. I obojica nisu uvrijeđena kada onaj drugi igra, nego jedan drugome daju potporu. Oni znaju da nam svatko od njih može pomoći u bilo kojem trenutku. Spremni su iskoristiti bilo koju prigodu, pa tako i ako igrač dobije desetak minuta na terenu. U svakom slučaju, iznimno mi je drago što imam na raspolaganju tako dva dobra napadača - zaključio je trener Austrije.

Dalibor KELER
Larsen odlazi u Udinese

Čini se kako će Austria ostati i bez desnog braniča Jensa Strygera Larsena. On je u ozbiljnim pregovorima s Udineseom. Navodno je već bio u njegovu kampu i odradio liječnički pregled pa se čeka samo njegov potpis. Pitanje je hoće li Larsen stoga konkurirati za utakmicu s Osijekom ili će se Udineseu priključiti nakon susreta. Znakovito je kako je Austria već angažirala iskusnog Floriana Kleina, koji također pokriva poziciju desnog braniča.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike