Mozaik
NAKON TRIDESET GODINA

Turneja prve postave “Audicije”
Objavljeno 22. kolovoza, 2017.

Nakon gotovo trideset i tri godine okuplja se prva postava kultne predstave “Audicija” i kreće na zajedničku turneju u kojoj će zabavljati i nasmijavati publiku kao i nekada.

Pod producentskom palicom Adnana Mundžića i u organizaciji Stage Production održat će se velika svjetska turneja kojom će biti obuhvaćene sve republike bivše Jugoslavije te Europa, Kanada, SAD i Australija.

Svoju priliku da se prisjetite i vidite ih uživo imat ćete već ove jeseni, točnije u subotu, 28. listopada u 20 sati u velikoj dvorani Vatroslav Lisinski gdje će odigrati “Audiciju” u originalnoj postavi, te će još jednom pokazati zašto je jedna od najboljih predstava u bivšoj Jugoslaviji, ali će nas i vratiti u vrijeme kada je i započela cijela ova priča.

- Turneja nosi naziv “033” jer je to pozivni broj za Sarajevo, a i 33 godine prošle su od prvog izvođenja - komentirao je Mundžić.

Sjećate se Mime Šiš, Čakija, Bogoljuba Šaulića, Mustafe Sudžuka, Rokija, Davora Stevanovića ili pak glasovitog Profesora? To su samo neka od imena kojih se i dandanas sjećamo i koja nam uvijek izmame osmijeh na licu.

Ova kultna predstava nastala je u prosincu 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a prvi put je izvedena na Otvorenoj sceni OBALA. Samo nekoliko godina nakon otvaranja sarajevske Akademije, studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove "skica za lik i imitaciju", uz pomoć profesora Bore Stjepanovića, dolaze do predstave koja će postati popularna pod imenom "Audicija“.

 

 

 

Tadašnji studenti Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević i Željko Ninčić, postaju bitna imena na sceni koja zna cijela bivša Jugoslavija. Godine 1986. potpisali su svoj prvi profesionalni ugovor s menadžerom Rakom Đokićem koji organizira veliku jugoslavensku turneju.

Predstava “Audicija” i danas drži mnoge rekorde po posjećenosti, pa je tako u Lisinskom za 11 dana rasprodala 33 predstave, što do dandanas nikome nije uspjelo. U sklopu jugoslavenske turneje ova predstava igrala je 50 puta u beogradskom Domu sindikata, gdje se svaki put tražila karta više. Predstava je jedini scenski projekt koji je doživio ex Yu turneju, a odgledalo ju je više od 2,5 milijuna ljudi.

U povodu 25. godišnjice nastanka “Audicije” u Sarajevu su se 20. prosinca 2009. godine skupili svi glumci iz originalne postavke i održali dvije predstave na “Obali”. Zabilježeno je da je Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, koja je bila inicijator i organizator ovog okupljanja, imala više od 15.000 rezervacija za ovu predstavu, dok Obala ima samo 300 mjesta.

Ulaznicu možete osigurati na ulaznice.hr po cijeni od: 120 kn, 140 kn,160 kn i 190 kn. J.Kn.

Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike