Kultura
OD 10. DO 12. KOLOVOZA - OD SAD-a DO KINE

Cijeli svijet dolazi na treći Brač Film Festival!
Objavljeno 27. srpnja, 2017.

SUPETAR

Nakon dvije uspješne godine 3. rođendan Brač Film Festival proslavit će od 10. do 12. kolovoza u Supetru na otoku Braču. Ovogodišnji program, sadržajniji nego ikad, nastavlja glavni cilj - promociju mladih i prespektivnih filmaša. U samu organizaciju festivala uključeni su, osim već uhodanih mladih studenata iz regije (Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore), prvi put i oni iz cijelog svijeta (Engleske, Francuske, Libanona pa sve do daleke Kine). Kratkometražni filmski program donosi filmove mladih autora iz Amerike, Estonije, Danske, Norveške, Belgije, Slovenije, Srbije i Izraela.

Međunarodna ekipa koja broji više od 60 mladih entuzijasta sudjelovat će na radionicama, projekcijama, predavanjima i okruglim stolovima. Glavni program je dugometražni, koji će se održati u ljetnom kinu, a donosi proslavljene naslove poput hrvatskog filma “Ministarstvo ljubavi”, crnogorskog dugometražnog prvijenca “Igla ispod praga” te francuskog “Projekt: Zajedno”, predstavljenog prošle godine u Cannesu. Mlade će filmaše podržati autori dugometražnih filmova redatelj Pavo Marinković i glumac Stjepan Perić.

Na festival se vraća i Vinko Brešan koji će svoje iskustvo i znanje predočiti kroz masterclass na temu “Kako od ideje stvoriti film?”, a drugu godinu zaredom vraća se i srpski producent Miroslav Mogorović.

Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput “Uzbuna na Zelenom vrhu”, “Mali Gangster” i “Novi klinac” BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino. Zbog prošlogodišnje prepunjenosti, ove godine program se seli u prostorije OŠ Supetar i besplatan je za sve.

Bit će otvorena izložba fotografija “Premijere” Marijane Marinović, rodom Bračanke, a koja dugi niz godina živi u New Yorku i fotografira poznate i slavne na crvenim tepisima diljem SAD-a. N.Vek.

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike