Učionica
IZASLANSTVO BUGARSKIH GENETIČARA OBIŠLO POLJOPRIVREDNI FAKULTET I INSTITUT

Vodeći bugarski stručnjaci za proizvodnju ječma posjetili Osijek
Objavljeno 14. srpnja, 2017.

Početkom lipnja 2017. skupina znanstvenika s Poljoprivrednog instituta Karnobat u Bugarskoj - Nikolay Dyulgerov, Boryana Dyulgerova, Margarita Koleva i Toshka Popova - posjetili su Poljoprivredni fakultet u Osijeku, odnosno Sveučilište u Osijeku, preko Erasmus+ projekta mobilnosti.

Aktivnosti Poljoprivrednog fakulteta dobro su poznate u Bugarskoj, a posebnu pažnju grad Osijek im je privukao upravo zbog Poljoprivrednog instituta, koji se također bavi ječmom kao jednom od kultura za koju se bugarski institut posebno specijalizirao. Tako su se u svom petodnevnom posjetu bugarske kolege imale priliku upoznati s radom Poljoprivrednog fakulteta, kao i njegovim djelatnicima, ali su posjetili i Poljoprivredni institut u Osijeku te njegova pokusna polja ječma, koja su ih se dojmila. Osim polja ječma, bugarsko izaslanstvo obišlo je i pokusna polja Poljoprivrednog fakulteta, gdje su imali prilike upoznati se s novim tehnologijama i istraživanjima koje Fakultet provodi.

Zadnji dan posjeta gosti su proveli obilazeći prirodne ljepote Slavonije i Baranje te kušajući lokalne delicije Osijeka i okoline, a uslijedio je i poziv osječkim kolegama da sljedeće godine posjete njihov Institut Karnobat u Bugarskoj.

(Sonja Vila, Daniel Haman)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike