Učionica
MANIFESTACIJA DANI EUROPE PRAVOS 2017.

Pravni fakultet Osijek obilježio Dan Europe
Objavljeno 14. srpnja, 2017.

Svake godine diljem Europske unije 9. svibnja obilježava se Dan Europe. Pravni fakultet u Osijeku od 8. do 11. svibnja tradicionalno je organizirao manifestaciju Dani Europe Pravos 2017. s nizom događanja.

Organizatori su ove manifestacije Katedra za europsko pravo i Europski dokumentacijski centar Knjižnice u suradnji sa Studentskim zborom Pravnog fakulteta Osijek. Organizacijski odbor u sastavu doc. dr. sc. Dunja Duić, doc. dr. sc. Tunjica Petrašević te Ljiljana Siber, viša knjižničarka, mag. bibl., mag. iur., pozvao je nastavnike Fakulteta da se uključe s predavanjima i radionicama o europskim temama, svakto s aspekta svoga područja djelovanja.

"Bijela knjiga o budućnosti Europe", tribina je koja je predstavljala središnji dio manifestacije, a na kojoj su, uz nastavnike i studente Sveučilišta u Osijeku, bili nazočni i brojni predstavnici medija. Gost predavač, gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, istaknuo je kako budućnost Europe određuju građani, a ne Komisija te poručio kako Hrvatska i svi građani trebaju biti aktivniji kako bi se čuo i naš glas. Budući da se ove godine obilježava 60. obljetnica potpisivanja Rimskih ugovora koji su postavili temelje današnje EU i oblikovali život kakav poznajemo te 30. obljetnica programa Erasmus plus, Bijela knjiga utvrđuje pokretače promjena u sljedećem desetljeću i predstavlja niz scenarija prema kojima bi se Europa mogla razvijati do 2025.

Program događanja dostupan je na mrežnoj stranici Fakulteta: http://www.pravos.unios. hr/katedra-za-europsko-pravo/dani-europe.

(Ljiljana Siber)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike