Crna kronika
ODGOĐENO PRIPREMNO ROČIŠTE

Novi dokazi tužitelja u slučaju ubojstava u hotelu “Turist”
Objavljeno 26. svibnja, 2017.

Vezani članci

PONIŠTENA PRESUDA ZBOG DVOSTRUKOG UBOJSTVA

Novo suđenje zbog zločina u Turistu iz 2004. godine

NASTAVAK SUĐENJA ZA DVOSTRUKO UBOJSTVO

Vojvodić: Kada je Pero Martić ubijen, dužnici su se pravili blesavi

ČIZMOK I HANDANOVIĆ NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Slučaj “Turist”: Počinje suđenje zbog dvostrukog ubojstva iz 2004.

OSIJEK - Pripremno ročište u ponovljenom suđenju Damiru Handanoviću i Davoru Čizmoku u slučaju dvostrukog ubojstva Pere Martića i Jadranke Modrić koje se zbilo u osječkom hotelu “Turist” 2004. godine, u četvrtak je odgođeno. “Tražili smo odgodu jer je tužiteljstvo predalo nove dokaze te nam treba vremena da vidimo o čemu se radi”, kazao je odvjetnik Dražen Srb, branitelj Damira Handanovića.

Nakon što su Handanović i Čizmok u prvom suđenju oslobođeni optužbi za poticanje i dvostruko ubojstvo u hotelu “Turist”, Vrhovni sud poništio je oslobađajuće presude za obojicu te vratio slučaj na ponovno suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem. Vrhovni sud smatrao je da u pobijanoj presudi nisu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama te da su razlozi navedeni u obrazloženju pobijane presude potpuno nejasni. Uz to, drugostupanjski je sud smatradao da Županijski sud u Osijeku nije reproducirao iskaze svjedoka, nije ih analizirao ni valorizirao njihovu vjerodostojnost, niti ih je stavio u kontekst s ostalim izvedenim dokazima. To se naročito odnosi na to što nedostaje reprodukcija bitnog dijela iskaza ključnih svjedoka, kao što su zaštićeni svjedok, Miroslav Kralj i Ivana Ivančić. Nedostajao je i sadržaj tajno snimljenih razgovora između optuženog Davora Čizmoka i zaštićenog svjedoka te sadržaj SMS-ova koje je svjedok Đaković uputio optuženom Damiru Handanoviću.

Podsjetimo, u prvom suđenju obrana Handanovića i Čizmoka nije preložila ni jednog svjedoka jer su odvjetnici smatrali da to nije potrebno zato što ni jedan svjedok optužbe nije svojim iskazom teretio ni jednog od njihovih klijenata.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike