Crna kronika
NASTAVAK SUĐENJA ZA DVOSTRUKO UBOJSTVO

Vojvodić: Kada je Pero Martić
ubijen, dužnici su se pravili blesavi
Objavljeno 4. rujna, 2014.

OSIJEK - Damir Handanović imao je status zaposlenika i prije smrti Pere Martića. Od ostvarene dobiti sam si je plaćao doprinose i druge obveze. Nakon Perine smrti nisam ni čuo ni vidio da bi Handanović uzimao novac od tvrtke “Žeton”, posvjedočio je Milenko Vojvodić zvani Vojvoda u nastavku suđenja Damiru Handanoviću i Davoru Čizmoku. Njih su dvojica optuženi za poticanje i počinjenje dvostrukog ubojstva u hotelu “Turist” u Osijeku 2004. godine.

Vojvodić je u garsonijeri hotela “Turist” pronašao mrtva tijela Pere Martića i Jadranke Modrić, nakon što ga je supruga pokojnika nazvala da se on večer ranije nije vratio kući te da je jako zabrinuta. U svom svjedočenju naveo je da su daljnjim poslovanjem obrta “Peki”, vraćena sva dugovanja Pere Martića.

- Kada je Pero Martić ubijen, njegovi dužnici su se pravili blesavi, a vjerovnici su se javljali u velikom broju. Novac smo vjerovnicima davali Samir Bejtović i ja. Supruga pokojnog Pere dolazila bi k nama, govorila koliko je novca za vjerovnike trebala, i mi smo joj te iznose bez provjere davali - kazao je Vojvodić sudskom vijeću na čelu sa sucem Krunoslavom Barkićem.

Svjedočio je da je, nakon što je preuzeo automat-klub, već za dva do tri dana otkrio da nedostaje oko 22.000 kuna. Pregledom videonadzora, zajedno s Marom Martić i bratom pokojnog Pere, otkrio je da nedostaje nekoliko minuta, odnosno da je netko isključio nadzor na računalu. Za nestanak novca bio je odgovoran sada zaštićeni svjedok, koji je nakon ovog događaja dobio otkaz.S.Lacić

PRODAVALI STVARI OPERATERIMA

Svjedok Zdravko Butum ispričao je sudskom vijeću da se često kladio u automat-klubu “City”. Ondje je prodavao ili zalagao stvari kada ne bi imao novca za klađenje nudeći ih operaterima, odnosno djelatnicima kladionice.

- Osoba jače tjelesne građe, kojoj ne znam ime i prezime, uvijek je prihvaćala te ponude. Vikao je da ima novca - kazao je Butum navodeći nadimak sada zaštićenog svjedoka.

Najčitanije iz rubrike