Crna kronika
ČIZMOK I HANDANOVIĆ NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Slučaj “Turist”: Počinje suđenje zbog dvostrukog ubojstva iz 2004.
Objavljeno 23. svibnja, 2014.
U hotelu Turist ubijeni su Pero Martić i Jadranka Modrić

OSIJEK - Deset mjeseci nakon što je PU osječko-baranjska priopćila da je uhitila osumnjičenike za dvostruko ubojstvo u hotelu “Turist” iz 2004. godine, slučaj se seli u sudnicu. Danas će se pred vijećem Županijskog suda Osijek održati pripremno ročište protiv optuženih Davora Čizmoka (34) i Damira Handanovića (34). Čizmok je optužen za teško ubojstvo Pere Martića (38) i Jadranke Modrić (26), a Handanovića se tereti za poticanje na teško ubojstvo. Handanović je optužen i zbog međunarodne prostitucije.

Obojica optuženih nalaze se u istražnom zatvoru od trenutka uhićenja u srpnju prošle godine.

Handanovića Županijsko državno odvjetništvo Osijek tereti da je 2004. godine nagovorio Čizmoka da liši života Peru Martića, obećavši mu pri tome isplatu većeg novčanog iznosa. Predao mu je točno neutvrđeni novčani iznos na ime predujma. Pristajući na to, Čizmok je u noći 27./28. ožujka 2004. u hotelu Turist iz vatrenog oružja ispalio u Martića više hitaca, nanijevši mu teške i za život opasne ozljede, od kojih je preminuo. Kako se uz Martića zatekla i Jadranka Modrić, Čizmok je i nju usmrtio hitcima iz vatrenog oružja.

Handanovića se dodatno tereti da je 4. travnja 2012. u Srbiji i u vikendici u Baranji nagovorio dvije državljanke Srbije da radi pružanja seksualnih usluga uz novčanu naknadu dođu u Hrvatsku. Organizirao im je prijevoz, stvorio uvjete za nesmetano pružanje tih usluga, te im unaprijed platio određeni novčani iznos.

Optužnica je podignuta početkom siječnja, a potvrđena je krajem veljače. U nekoliko navrata obojici je produljivan istražni zatvor. U međuvremenu su Čizmok i Handanović preko odvjetnika tražili puštanje iz pritvora, ali su im redom Vijeće Županijskog suda Osijek, Vrhovni sud i Ustavni sud odbijali žalbe.

Dvostruko ubojstvo iz 2004. godine riješio je Odjel za hladne slučajeve MUP-a

OBOJICA PROŠLA POLICIJSKI POLIGRAF 2004. GODINE

U devet i pol godina, koliko je trajala istraga dvostrukog ubojstva, policijski inspektori su razgovarali s više od 550 osoba i s njima obavili čak 20.000 obavijesnih razgovora. Kako neslužbeno doznajemo, nedugo nakon ubojstava u hotelu Turist, policija je ispitala obojicu optuženika. Bili su i na poligrafu i prošli su ga. Istraga je ipak stala na njihovim imenima u srpnju 2013. godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike