Osijek
VELIKI TAMBURAŠKI KONCERT U OSIJEKU

Tamburaši Paje Kolarića i gosti iz SAD-a oduševili gledatelje
Objavljeno 4. srpnja, 2024.
Američki Hrvati, njih 150, plesali su hrvatske plesove i zasvirali na tamburama
Na platou ispred Kulturnog centra Osijek održan je veliki tamburaški koncert na kojem su nastupili članovi Slavonskog tamburaškog društva Paje Kolarića i njihovi gosti, 150 tamburaša iz New Yorka i Pittsburgha.

Ovaj koncert, rezultat suradnje STD-a Paje Kolarića i američkih Hrvata, oduševio je brojnu publiku. Koncert je dio velike turneje gostiju iz SAD-a po Hrvatskoj i okolnim zemljama. Gosti iz SAD-a i juniorski tamburaški orkestar STD-a Paje Kolarića nedavno su nastupili na velikom tamburaškom festivalu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu koji svakih pet godina u Hrvatskoj organizira Hrvatska bratska zajednica iz Amerike.


Na osječkom koncertu, uz američke glazbenike i plesače, njih 150 svirača i plesača, bili su glavni predsjednik Nacionalnog odbora Hrvatske bratske zajednice u Americi Edward W. Pazo, glavna tajnica blagajnica Bernadette M. Luketich-Sikaras i veliki promotor i voditelj tamburških orkestara i manifestacija u Americi Derek Luketich.

Istaknuli su da Hrvatska bratska zajednica u SAD-u i Kanadi muziciranje na tamburama i djelovanje tamburaških orkestara smatra jednim od najvažnijih elemenata očuvanja naconalnog identiteta i kulture Hrvata u Americi. Nastupilo je i stotinjak članova STD-a Paje Kolarića te solisti Inga Ergotić, Maja Knežević, Željko Ergotić, Željko Lončarić Žec i Željko Witovsky.

Vesna Latinović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike