Mozaik
HVARSKI OLIMPIJSKI JEDRILIČAR U ESTRADNIM VODAMA

Olimpijac Filip Jurišić u spotu Nene Belana
Objavljeno 9. svibnja, 2024.
Filip Jurišić priželjkuje olimpijsku medalju! Proizlazi tako iz plana priprema koji je predstavio hrvatski jedriličarski reprezentativac i član splitskog Mornara. Tri će puta do Olimpijskih igara boraviti u Marseilleu kako bi se što bolje upoznao s regatnom stazom u svojoj kategoriji ILCA 7.

- Pripreme kreću 17. svibnja i sastavljene su od dva ciklusa po tri i jednog od dva tjedna u Marseilleu, a vrijeme između toga provest ću doma u kratkom predahu od treninga. Iako od prošlogodišnjeg Europskog prvenstva nemam plasman među prva tri, siguran sam da ću ovog ljeta u Marseilleu biti na svojoj najvišoj razini i tada, nema dvojbe, bit ću spreman za glavni cilj - medalju! - kaže Filip, koji je na tom putu svjestan kako ga čeka puno rada, no ima i vrhunski tim oko sebe koji će mu biti snažna potpora.

- U Marseille ide trener Jozo Jakelić, ali s nama i član JK Mornar Pavlos Kontides, koji je predstavnik Cipra te naš zajednički fizio Dario Karamatić, zatim team leader Marko Mišura i meteorologinja Elena Cristofori. Još 2021., kada su se održavale Olimpijske igre u Tokiju, otišao sam u Marseilleu kako bih što bolje upoznao regatno polje. Nakon toga zajedno s cijelim timom provodim svaki slobodni termin u ljetnom razdoblju kako bih skupili što više informacija o svim mogućim izazovima vjetra na tom regatnom polju - dodao je Filip.

Prije samog početka priprema za Olimpijske igre Filip Jurišić će nadolazećeg vikenda u Hvaru i akvatoriju Paklenih otoka prirediti još jedno iznenađenje. Prvi olimpijac s Hvara bit će naime sudionik snimanja videospota za pjesmu “Regata života” koju će pjevati Neno Belan i koja će premijerno biti izvedena na Melodijama Jadrana u Splitu. No i Jurišić i Belan će tek imati puno toga reći o tom projektu. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike