Mozaik
FILM “BOL” NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU U OBERHAUSENU

Posebno priznanje za Faktora
Objavljeno 9. svibnja, 2024.
Kratkometražni dokumentarno-eksperimentalni film "Bol" multimedijalnog umjetnika Ivana Faktora osvojio je posebno priznanje u natjecateljskom programu 70. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u njemačkom Oberhausenu.



“Želimo odati poštovanje i priznanje Ivanu Faktoru za njegov izvanredan završni projekt i također zahvaljujemo filmašima koji su oživjeli i montirali njegove snimke i film učinili dostupnim zajednici Oberhausena," naveo je žiri u obrazloženju, a prenosi HAVC.



Film prati osobnu priču redatelja koji nakon postavljene dijagnoze Parkinsonove bolesti i prvotnog straha mobitelom snima vlastito stanje, svoju ženu, dvorište, ulicu, atelje, a prije svega svjetlosne atrakcije u kući. Redatelj je preminuo u studenom 2023., a njegov su film u Oberhausenu predstavljali producentica Jelena Duh i montažer zvuka i slike Damir Čučić.



- I kada više nije među nama, Ivan Faktor nam ovom nagradom dokazuje koliko je bio velik redatelj i, po tko zna koji put, uči nas kako se za film živi i diše do posljednjeg udaha - rekao je Čučić. U sklopu natjecateljskih programa prikazano je 117 filmova iz 36 zemalja. H
Možda ste propustili...

KONCERT JE 27. SVIBNJA U ARENI

Sting u Zagreb stiže sa svojim novim bendom

POZNATO JE DA GA REŽIRA SIMON CURTIS I TKO GLUMI

Stiže drugi film “Downton Abbey”

28. DODJELA NAGRADA HRVATSKE GLAZBENE UNIJE

Dobitnici nagrada Status zasvirali u Terra Negra Country Clubu

Najčitanije iz rubrike