Sport
JUBILARNI, 25. PUT

Osječanke obranile naslov četiri kola prije kraja prvenstva
Objavljeno 8. svibnja, 2024.

Nakon nedjeljne pobjede nad Dinamom 1:5 na Maksimiru znalo se kako Osječankama nedostaje još samo bod da već matematički osiguraju naslov prvakinja Hrvatske. Potvrda obrane titule, kao jubilarna, 25. kruna na kraju sezone, u Gradski vrt stigla je i ranije od očekivanoga.


Naime, u ponedjeljak, dan uoči Svetog Dujma, zaštitnika Splita, odigran je gradski derbi između Splita i Hajduka, koji je završio bez pobjednika - 3:3. Taj je rezultat išao na ruku Osječankama, koje su tako četiri kola prije kraja teorijski osigurale naslov prvakinja Hrvatske u inače za njih turbulentnoj sezoni, u kojoj su na klupi bila četiri trenera.

 

Sezonu je započeo Goran Ljubojević, slijedio je Saša Korman, kojega je uoči početka proljetnog dijela sezone privremeno zamijenio Miro Samardžić. Na klupu Osijeka potom je sjeo srpski stručnjak Goran Nikić, koji će očito i "potpisati" novi naslov. Unatoč trenerskim promjenama rezultat nije patio. Danas Osječanke imaju maksimalan učinak, 16 pobjeda u isto toliko susreta. Tijekom 90 minuta jedino nisu pobijedile zagrebački Dinamo u Gradskom vrtu, ali su im nakon toga susreta, zbog administrativne pogreške suparnica, tri boda naknadno upisana.

 

Osječke će nogometašice u nedjelju ponovno u goste. Na splitskom Poljudu u nedjeljnoj matineji, od 12.30, dočekat će ih drugoplasirani Hajduk. Nakon toga slijede tri susreta u Gradskom vrtu. Premda je sve riješeno, trener Nikić i dalje pokušava držati tenzije unutar ekipe. Trening je čak odrađen i na Praznik rada.

 

Opuštanja nema, jer i to je svojevrsna priprema Osječankama za ljeto i pokušaj proboja u Ligi prvakinja. Usto, imaju Osječanke još jednu zadaću ove sezone, vratiti i naslov pobjednica Kupa Hrvatske, koji je od prošle sezone u posjedu nogometašica Splita. K.Lacković

Što se događa sa stranicom HNS-a?


Premda su u doigravanju ili Ligi za prvakinje Hrvatske odigrana već dva kola, na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza kao da je prvenstvo stalo nakon osnovnog dijela. Naime, ni u tablici, a ni među rezultatima nisu upisani rezultati posljednjih dvaju kola, odnosno prva dva kola odigrana u Ligi za prvakinje i Ligi za ostanak. Posljednje kolo zabilježeno je sada već prije dva tjedna, kada je Osijek sa 5:0 svladao Hajduk. Prema HNS-u, na listi strijelaca Osijek vodi s 42 boda. U međuvremenu povećao je svoj konto za šest bodova, a liga se podijelila na dva dijela. Stalo je i brojenje za najbolju strijelkinju lige. Na njoj je i dalje vodeća napadačica Osijeka Lorena Balić s 24 boda, a prati je suigračica Izabela Lojna, koja je u tom poretku postigla 21 pogodak. U međuvremenu Balić se dvaput, a Lojna tri puta upisala među strijelkinje.

Možda ste propustili...

“MASTERS 1000” U RIMU

Pavićev meč prekinuli aktivisti

KVALIFIKACIJE ZA PRVU HRVATSKU LIGU ODBOJKAŠICA

Ferivi Višnjevac preko zlatnog seta do promocije u viši razred

Najčitanije iz rubrike