Sport
KOŠARKA

Juniorska elita predstavila se i u Slavoniji
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
Odigrana su četiri polufinalna turnira juniorskog košarkaškog prvenstva Hrvatske, nakon kojih će se pobjednici boriti za primat. Na djelu se moglo vidjeti ono najbolje što imamo u uzrastu do 19 godina. U poluzavršnici je bilo 16 klubova, među njima i dva predstavnika Regije Istok, koja su bila i u ulozi domaćina. Vrijednosnice Osijek su u sklopu Skupine 3 zauzele drugo mjesto, sastav Ivana Ćosića na kraju je ostvario dvije pobjede i jedan poraz u Maloj dvorani Gradski vrt. Odmah na otvaranju bolja je bila Cibona (70:95), a nakon toga su mladi Brokeri svladali Dubrovnik (76:67) i riječki Kvarner 2010 (95:68). Osječani su na kraju zauzeli drugo mjesto iza nedodirljivih cibosa, a ukupno su se smjestili u poredak od 5. do 8. mjesta na državnoj razini, što je lijep, ali realan doseg ove generacije. Domaćin je igrao u sastavu: Ernest Tomić, Luka Šipka, Gabrijel Flanjak, Filip Stojčić, Nikola Martinović, Riko Štebih, Jakov Matuzović, Sven Gavranović, Fran Marijanović, Borna Budač i Mata Vidaković.

Brodska dvorana Vijuš ugostila je Skupinu 4, gdje je domaćin završio na trećem mjestu. Za njega je bila dostatna pobjeda protiv Depolink Škrljeva 84:53. Prije toga Brod je poražen od Splita (50:85) i zagrebačke Dubrave (94:108), koja je, svladavši splitske vršnjake (89:87), izvadila i vizu za Final Four. Mlade Brođane s klupe je vodio Krunoslav Rimac, a nastupili su: Stjepan Balen, Fabijan Pitlović, Sven Pavić, Karlo Sudić, Domagoj Davidović, Filip Safundžić, Kristian Senčić, Zvonimir Junačko, Vili Ćerić, Fabijan Gabaldo, Marin Matijević i Adi Hadžizulfić.

Osim Cibone i Dubrave za juniorski naslov konkurirat će Cedevita Junior i Zadar, koji su osvojili dva turnira koja su se odigrala u Zagrebu. N.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike