Sport
BROKERI OSTVARILI PLANIRANO

Minimalan poraz u Kostreni nadoknadiv je u Gradskom vrtu
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
Prvi dvoboj bio je izjednačen, a Vrijednosnice Osijek propustile da uzvrat u srijedu čak dočekaju u plusu
Pobjeda od dva poena! Takvu će košarkaši s Drave tražiti u srijedu na svom parketu u uzvratnom susretu dodatnih kvalifikacija za plasman u FAVBET Premijer ligu.

Prva je u Kostreni završena pobjedom domaćina, DepoLink Škrljevo do nje stiglo doslovce u posljednjoj sekundi. Bart je preduhitrio sirenu i postavio konačnih 81:80. Aktivan rezultat, to je ono što su Brokeri i željeli prije odlaska za Kvarner. Ali, nakon svega, mogu biti i nezadovoljni konačnim ishodom, jer uzvrat se je mogao, pa i morao dočekati u plusu. Najmanji mogući minus nije loša opcija, ali…

Momčad Domagoja Kujundžića je 67 sekundi prije kraja izgledala kao pobjednik ovog dvoboja. Vodila je 77:80, postojala je čak i mogućnost da se razlika poveća. Umjesto toga, Škrljevo se ni krivo ni dužno vratilo u život. Nije prvi put da se darovi dijele u završnici utakmice, Osječani su tu pravi majstori, ali ta se praksa u srijedu ne smije nastaviti. U tom slučaju, od povratka u premijerno društvo neće biti ništa.

- Izjednačen dvoboj, otvoren do samog kraja. Htjeli smo aktivan rezultat, što ovaj minimalan poraz i jest. Mogli smo i do pobjede, koju ćemo tražiti i vjerujem ostvariti na našem parketu - kaže kapetan Veljko Budimir, koji je ponovo dao impuls s klupe, za 25 minuta ubacio je 15 poena, uz pet skokova i dvije asistencije. Ostvario je i najbolji indeks uspješnosti (18) od svih aktera koji su izlazili na parket.

Sigurno da ostaje žal što se uzvrat neće dočekati u rezultatskom plusu, što bi vjerujem na pleća Škrljevčana nabacilo i dodatni teret. Ovako, izgledi su i dalje 50:50. Brokeri su propustili prigodu, ali kada se sve sagleda, ne treba i tražiti dlaku u jajetu. Treba dati malo kredita i domaćinu, koji je većim dijelom bio u vodstvu. U samo dva navrata ono je bilo malo zabrinjavajuće za VROS, u 7. minuti (18:9), te u 13. kada je semafor pokazivao najveću razliku (33:21) u ovom ipak ravnopravnom dvoboju. U kojemu su gosti ponovo najviše problema imali sa šutom za tri poena. Nakon osam promašaja, Primorac je pogodio prvu u 16. minuti, nakon toga se nadovezao Budimir, pa Vladović, pa se tih 3-12 lakše podnijelo. Na odmor se otišlo sa 44:44. U nastavku su pogođene još dvije trice iz osam pokušaja (5-20), a ništa manji problem bio je napadački skok, domaćini su ih imali 14 ispod osječkog obruča, što su naplatili sa tek 12 poena.

S druge strane, kod osječkog napada kao da se ponovila prva utakmica finalne serije protiv Kvarnera 2010. Barem kada je u pitanju izdanje najboljeg igrača ove sezone. Amerikanac Ashton nije realizirao svoje kvalitetne prodore, za 16 poena potrošio je 19 lopti. Isti broj poena zabio je Kujundžić, a upravo bez njih dvojice, činilo se da Brokeri mogu do pobjede u samoj završnici. Petorka Vladović, Kotrulja, Šiško, Budimir i Primorac ostvarila je prednosti od tri poena, koja se mogla i podebljati. Ali, teško je shvatiti što se u zadnjoj minuti događalo u glavama košarkaša s Drave, koji će za dva dana morati imati koncentraciju na maksimumu. Kao što su imali protiv Samobora u finalu, te onoj utakmici finala protiv Riječana u Maloj dvoranu Gradski vrt. U njoj se nitko nije osladio ove sezone, ako tako ostane…

N.Benčina
DEPOLINK ŠKRLJEVO       81

VRIJEDNOSNICE OSIJEK       80

SD Kostrena. Gledatelja: 600. Suci: Radojković (Split), Gracin (Zagreb) i Roglić (Split).

DEPOLINK ŠKRLJEVO: Šljivarić 5, Svoboda 7, Šarić 10, Hollowell 18, Stanojević 15 (3-5), Whitney 9 (1-1), Bart 15 (1-2), Krajina 2, Gulin, Rajković.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Ashton 16, Kujundžić 16 (4-6), Vladović 9 (2-2), Budimir 15, Šiško 10 (2-2), Tomljenović, Dmitrović, Bjelanović 6, Primorac 4 (1-2), Šuvak, Kotrulja 4.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 24:19, 20:25, 16:12, 21:24

Možda ste propustili...

U AKCIJI I MLADI HRVATSKI NOGOMETAŠI

Ivan Barić na izbornikovu popisu za Euro

ZAVRŠNICA RUKOMETNOG KUPA HRVATSKE

NEXE: Burnu sezonu učiniti povijesnom

Najčitanije iz rubrike