Regija
10. SLAVONSKI OLDTIMER RALLY

Izloženo stotinjak automobila i motora iz prošlog stoljeća
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
VINKOVCI - U organizaciji Oldtimer kluba "Stari sjaj" Vinkovci održan je jubilarni, deseti Slavonski oldtimer rally, a kao odlična kulisa pokazao se prostor ispred nove Gradske knjižnice i čitaonice, gdje su, na zadovoljstvo građana, bili izloženi uglancani oldtimeri iz Vinkovaca, ali i drugih hrvatskih gradova i susjednih zemalja.

Bilo je izloženo 70 starih automobila u voznom stanju, što je uvjet da bi vozilo dobilo epitet oldtimera, i 30-ak motocikala oldtimera, naravno, svi iz prošlog stoljeća. Njihovu izgledu vrijeme nije naudilo zahvaljujući vlasnicima koji ne žale truda ni novca da bi svoje ljubimce ponosno pokazivali u najboljem svjetlu.


- Svake godine priredimo izložbu na koju nam dolaze gosti iz cijele Hrvatske, imamo goste i iz BiH, Srbije, a tu su i prijatelji iz Mađarske. Ovaj naš rally je u oldtimer kalendaru prvi u sezoni i sve do kasne jeseni svaki vikend obilazimo manifestacije i izložbe u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Mađarskoj i Sloveniji - kaže predsjednik Oldtimer kluba "Stari sjaj" Tomislav Buntić i podsjeća da je vinkovački oldtimer klub osnovan prije 13 godina tako što se okupila grupica entuzijasta. Kao i na svakom početku, bilo je velikih problema, koje su na kraju ipak uspjeli riješiti. No, nastavlja Buntić, sada već postoje 13 godina, a uvijek imaju 60-ak članova. Prisjeća se i svojih početaka, kako je krenula ljubav prema starim vozilima.


- Ljubav je krenula još od malih nogu, uvijek smo gajio ljubav prema starijim vozilima. Danas su ta vozila starija, a kada smo bili djeca bila su nova. Time se vraćamo u neko drugo vrijeme, vozilima koja smo vozili u mladim danima u početnim fazama, a najčešće se ljudi vraćaju onim vozilima kojima su prvo upravljali – pojašnjava Tomislav Buntić i upozorava kako je to dosta skup hobi koji zahtijeva puno odricanja, materijalnih, ali i svih drugih.


Karavana 10. Slavonskog oldtimer rallyja potom je krenula pod policijskom pratnjom prema Babinoj Gredi, gdje su svi sudionici imali organiziranu okrjepu. Izložena vozila za Babogredce su bila prava atrakcija jer su prvi put u svojemu mjestu mogli vidjeti oldtimere.

Nakon Babine Grede karavana vremešnih ljepotana uputila se prema Starim Mikanovcima. Na svečanoj večeri uručena su priznanja i nagrade članovima za dugogodišnji rad u Oldtimer klubu "Stari sjaj".

Miroslav Flego

Možda ste propustili...

KOALICIJA HNS-HSS-HSU O IZBORIMA ZA VMO, 9. LIPNJA

Pološki Jurjević: MO-ovi ne funkcioniraju zbog gradske vlasti

JEDINI U VIROVITIČKO-PODRAVSKOJ ŽUPANIJI

U obitelji Trstenjak radi peta generacija kovača

Najčitanije iz rubrike