Regija
NAKON SEDAM MJESECI INTENZIVNIH RADOVA U IVANKOVU

Uredili trg i dvorišta Doma kulture i Društvenog doma
Objavljeno 18. svibnja, 2024.
IVANKOVO - Nakon sedam mjeseci intenzivnih radova završen je projekt uređenja Trga bana Jelačića u Ivankovu, a to je dio niza aktivnosti na uređenju javnih površina koje Općina Ivankovo provodi posljednjih sedam godina.

Ukupna vrijednost provedbe projekta uređenja i opremanja trga je 283.000 eura. Obavljeni su građevinsko-obrtnički radovi, popločavanje trga kamenim pločama, sustav odvodnje, dovod vode, izolatorski radovi, kamenorezački radovi, fasaderski radovi - sve u vrijednosti od gotovo 210.000 eura, elektroinstalaterski radovi od 2858 eura, na svjetiljke na Trgu utrošeno je 21.500 eura.

- Uređeno je parkiralište, postavljeni zaštitni cestovni stupići i napravljena je projektna dokumentacija, i sve to košta skoro 30.000 eura, urbana oprema od jarbola do infokioska i stalaka za bicikle 17.000, a hortikulturno uređenje stajalo nas je gotovo 6000 eura. Pozivam sve mještane i prolaznike da poštuju pravila pješačke zone, ne bacaju otpad, žvakaće gume i druge masne tvari po opločnjacima, ne uništavaju nasade, ne prometuju biciklima i mopedima, ne uništavaju i ne prljaju fasadu, kao i ostalu urbanu opremu. Uživajmo svi zajedno u ljepoti našega trga - kaže načelnik općine Marko Miličević dodajući kako je Općina Ivankovo u sklopu uređenja Trga bana Jelačića završila uređenje dvorišnog dijela Doma kulture i Društvenog doma, pri čemu su provedeni građevinsko-obrtnički radovi.

U dvorištu je izgrađeno 10 parkirališnih mjesta za osobne automobile, od kojih je jedno rezervirano za invalide, a parkiranje je ograničeno na maksimalno 90 minuta. Vrijednost građevinskih radova na uređenju dvorišta je 52.000e eura, a uređene su i manipulativne površine prilaza i spoja na državnu cestu što je Općinu koštalo 20-ak tisuća eura.

- Nadamo se da smo na ovaj način uredili dvorište na ponos svih njegovih korisnika, a posebice da smo ovim načinom unaprijedili i omogućili kvalitetniji pristup korisnicima usluga poslovnih tvrtki koje imaju svoje poslovne prostore na samom trgu - pojašnjava načelnik Miličević.

U Općini Ivankovo, gdje su osim Ivankova i mjesta Retkovci i Prkovci, brinu o kulturi i tradiciji, pa je u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije nakon objave javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga i Odluke o odabiru projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, potpisan ugovor o financiranju projekta "Očuvanje kulturne baštine kao nositelja vrijednosti memorije" koji su zajednički ponudili Općina Ivankovo i Hrvatski kulturni centar "Bunjevačko kolo" iz Subotice. M. Flego
Smotra dječjeg folklora i dvorana
Ukupna je vrijednost ugovora o financiranju projekta “Očuvanje kulturne baštine kao nositelja vrijednosti memorije” 45.000 eura, od kojih Općini Ivankovo pripada 18, a Subotici 27.000 eura. Općina Ivankovo tim će novcem financirati projekt smotre dječjeg folklornog stvaralaštva “U srcu mi zavičaj”, koji će se održati 26. svibnja, a dijelom i opremanje dvorane “U srcu mi zavičaj”, dok će HKC “Bunjevačko kolo” financirati opremanje kulturnog centra u Subotici i provesti niz manifestacija.

Možda ste propustili...

IZNIMAN USPJEH STOLNOTENISKOG KLUBA

Kadetkinje su prvakinje Hrvatske

LJUBITELJI MOTORA OKUPILI SE U NAŠICAMA

Motosusret u “zapaljivoj” atmosferi

Najčitanije iz rubrike